A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Депутати на черговій сесії заслухали звіт селищного голови про діяльність виконавчих органів Маньківської селищної ради за 2020-2021 роки

Дата: 26.11.2021 14:35
Кількість переглядів: 363

  25 листопада 2021 року, під головуванням селищного голови Валерія Івасюка відбулось пленарне засідання чергової 15 сесії Маньківської селищної ради, у ході якої депутати заслухали звіт голови громади про діяльність виконавчих органів Маньківської селищної ради за 2020-2021 роки. Відтак, проєкт рішення щодо звіту підтримали 20 народних обранців із 22 присутніх. Варто зазначити, що завдяки плідній роботі та взаємодії депутатського корпусу, всі винесені питання попередньо були ретельно опрацьовані та розглянуті на засіданнях постійних депутатських комісій. 

Фото без опису

   Валерій Аксентійович поінформував присутніх про свою діяльність та про роботу виконавчих органів  Маньківської селищної ради за 2020-2021 роки.У своєму виступі Валерій Аксентійович подякував усім тим, без кого  результативність діяльності громади була б неможливою і зауважив: "Так кропітка праця злагодженого механізму голови громади, виконавчого комітету та депутатського корпусу довела, що навіть маючи невеликі ресурси, можна досягти позитивних результатів за короткий період часу.  Проведено поточний ремонт водонапірної башти в смт Маньківка та поточний ремонт каналізаційно – насосної станції.  ротягом звітного періоду комунальною службою та за участі  працівників Маньківської селищної ради, працівників установ, організацій організовувалися та проводилися роботи з благоустрою центральних вулиць та  кладовищ. Проведено роботи з вирубки чагарників та спилювання аварійних дерев. Проведено реконструкцію мереж вуличного освітлення в населених пунктах громади, а саме: с. Поминик – 1500 м,  с. Поташ  - 500 м, с. Філіція - 600 м, смт Маньківка - 500 м.

Фото без опису

Пріорітетними напрямками роботи у 2022 році будуть роботи щодо забезпечення або покращення водопостачання населення територіальної громади, а саме:для покращення якості водопостачання для населення в смт Маньківка планується розроблення проекту «Реконструкція водопровідної мережі смт Маньківка Уманського району Черкаської області», який в себе включатиме заміну існуючої водопровідної мережі та нове будівництво мережі, де відсутнє централізоване водопостачання;для забезпечення централізованим водопостачанням села Подібна Уманського району Черкаської області розпочаті роботи по виготовленню проектної та містобудівної документації; розроблення  проектної документації щодо реконструкції очисних споруд в смт Маньківка;розроблення проектної документації щодо встановлення соціальної колонки водопостачання у кожному населеному пункті Маньківської територіальної громади. Розроблено та затверджено заходи щодо підготовки КП «Комунальник-М» та об’єктів соціально-культурної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовий період 2021-2022 років.За рахунок місцевого бюджету проведено поточний ремонт доріг на загальну суму 196 195 грн із них:

- поточний ремонт дороги вул. Соборна смт Маньківка на суму 49 830 грн;

- поточний ремонт дороги вул. Шевченка смт Маньківка на суму 49 548 грн;

- поточний ремонт дороги вул. Благодатна смт Маньківка на суму 49 970 грн;

           - поточний ремонт дороги з відновлення профілю щебеневого покриття                     по вул. Клочана  с. Поташ на суму  7 915 грн;

- послуги навантажувача та  грейдера на суму 13 950 грн (облаштування підйому при в’їзді на вул.Макаренка);

- послуги автогрейдера та котка  на суму 24 982 грн.

Залучено кошти з обласного бюджету на придбання:

  • лінгафонного кабінету -150 тис.грн;
  • придбання наборів  LEGO- 125 тис грн.

Отримано шкільний автобус на умовах співфінансування 10/90: 185 тис. грн -кошти громади, які були виділені за рішенням депутатів селищної ради, решта  1 655 тис. грн  - кошти державного бюджету.

З метою надання якісних адміністративних послуг у сфері соціального забезпечення населення та взаємодії з органами соціального захисту з січня 2021 року робочі місця адміністраторів ЦНАП підключені до ПК «Соціальна громада». З початку року надано 387 адміністративних послуг.   

У липні 2021 року було розпочато реконструкцію покрівлі Маньківської дитячої школи мистецтв.

Завдяки товаровиробникам, підприємцям та активним жителям громади створені більш комфортні умови проживання. Жителі сіл на чолі зі старостами докладають багато зусиль для належного утримання та благоустрою, інфраструктури.

Тому сподіваюсь і надалі на Вашу підтримку, допомогу і порозуміння, адже у єдності наша сила.

В подальшому  актуальними напрямками роботи у 2022 році вважаю:

оптимізацію та ефективне використанні бюджетних коштів;

залучення додаткових джерел наповнення бюджету;

завершення інвентаризації земель, майна громади та забезпечення ефективного використання за призначенням;

підтримка житлово-комунального господарства, надання якісних,економічно вигідних побутових послуг та збільшення їх переліку;

покращення матеріально-технічної бази освітніх, культурних, медичних і спортивних закладів та комунальних підприємств;

подальший розвиток інфраструктури населених пунктів (дороги, освітлення, водопостачання та водовідведення);

підвищення кадрового потенціалу та професійного рівня працівників, як ради, так і всіх установ та закладів."

Фото без опису

    Зокрема на порядку денному, окрім звіту голови, було розглянуто та прийнято близько 200 важливих питань, уточнень до бюджету на 2021-й рік,  викликані у зв’язку з необхідністю: розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій; розподілу коштів субвенцій та додаткової дотації;  розподілу вільного залишку коштів освітньої субвенції з державного бюджету, що утворився станом  на 01.01.2021 року та перерозподілу видатків у межах призначень головних розпорядників коштів та ряд програм соціально-економічного розвитку.

Фото без опису

  Окрім того народні обранці затвердили Стратегію розвитку Маньківської громади на 2021- 2027 роки, внесли зміни до Комплексної програми «Турбота»,  затвердили  старост шести старостинських округів, звернулися з клопотанням до  Черкаської обласної ради щодо передачі обласного коммунального майна до  комунальної власності Маньківської селищної ради та  внесли зміни до бюджету Маньківської селищної  територіальної громади.

Фото без опису

Фото без опису

  Заступник голови Уманської райдержадміністрації Антолій Риженко вручив нагороду «Мати-героїня» Світлані Кешман із с.Добра, яка народила та виховала п'ятьох дітей.

Фото без опису

Фото без опису

  Під час пленарного засідання депутати ухвалили низку земельних та комунальних питань, важливих для життєдіяльності Маньківської селищної ради рішень.

Фото без опису

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень