A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Безкоштовне здобуття професії

Дата: 02.12.2021 12:59
Кількість переглядів: 354

Відповідно до статті 38 Закону України „Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні“ професійна реабілітація передбачає відновлення знижених або втрачених професійних функцій, відбір професії та адаптацію до неї особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, поновлення трудової діяльності особи з інвалідністю в колишній або в новій професії.

Фото без опису

Професійна реабілітація (професійний відбір, професійна орієнтація, професійна освіта, професійні підготовка, перепідготовка, перекваліфікація, раціональне працевлаштування) спрямовується на забезпечення конкурентоспроможності особи з інвалідністю на ринку праці і її трудового влаштування як у звичайних виробничих умовах, так і у спеціально створених умовах праці.

Особи з інвалідністю в рамках реалізації права на освіту можуть отримати професійну реабілітацію в державних реабілітаційних установах, підпорядкованих Міністерству соціальної політики України, а також і в інших навчально-реабілітаційних установах державної чи комунальної форми власності.

Одним із таких закладів є навчально-реабілітаційний заклад вищої освіти „Кам’янець-Подільський державний інститут“ (далі - навчальний заклад) - заклад фахової перед вищої та вищої освіти, який здійснює підготовку здобувачів за освітнім ступенем бакалавр, молодший бакалавр та за освітньо- професійним ступенем фаховий молодший бакалавр за спеціальностями „Облік і оподаткування“, „Економіка“, „Економічна кібернетика“, „Комп'ютерні науки“, „Фінанси, банківська справа та страхування“, „Соціальна робота та „Психологія“ на основі базової загальної середньої освіти (9 класів), повної загальної середньої освіти (11 класів), диплому кваліфікованого робітника.

Також на базі освітнього ступеня бакалавра, спеціаліста, магістра надається можливість здобуття другої вищої освіти без здачі ЗНО.

Навчальний заклад запрошує всіх бажаючих навчатись на денній, заочній та дистанційній формі здобуття освіти на державній та контрактній основі.

Зараховані на навчання до навчального закладу (студенти з інвалідністю -III груп та діти з інвалідністю до 18 років) забезпечуються стипендією та знаходяться на державному утриманні (безкоштовне чотирьохразове харчування, цілодобова медична допомога). Студентам навчального закладу пенсії виплачуються в повному обсязі.

В навчальному закладі встановлено міжповерховий підйомник, перехідна галерея з навчального корпусу до гуртожитку, створено безбар’єрне середовище, що дає можливість навчатись у закладі особам з числа маломобільної групи населення.

До безкоштовного навчання запрошуються: діти з інвалідністю, особи з інвалідністю І-ІІІ груп, діти-сироти, напівсироти, особи, які постраждали від аварії на ЧАЕС, особи з інвалідністю внаслідок війни, переселенці зі сходу, учасники АТО/ООС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень