A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

На Маньківщині вшанували учасників ліквідації Чорнобильської катастрофи

Дата: 14.12.2021 16:13
Кількість переглядів: 217

Аварія, що сталася в квітні 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції, стала однією з найбільших катастроф в історії людства.
14 грудня 1986 року на Чорнобильській АЕС було завершено спорудження захисного саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком. Це, по суті, була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху. 

Фото без опису

Фото без опису

Сьогодні 14 грудня по всій  Україні традиційно проводиться День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров'я змогли здолати страшну трагедію 20 століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС. Ця пам'ятна дата була затверджена указом президента України 10 листопада 2006 року. Не стала винятком і Маньківщина. 

Фото без опису

  З цієї нагоди у парку Слави біля пам’ятного знаку учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС відбулась церемонія вшанування людей, котрі першими кинулися в нерівний двобій з некерованим атомом під час аварії на ЧАЕС.

Фото без опису

  Зі словами вдячності до учасників заходу звернувся, очільник громади Валерій Івасюк та помічник Народного депутата України Наталія Мельник. У кожному виступі відчувався біль через те, що багатьох ліквідаторів уже немає серед живих, лунала вдячність кожному, хто захистив цілі покоління людей. Хвилоною мовчання   була вшанована  пам’ять загиблих ліквідаторів.

Фото без опису

  Почесними грамотами було нагороджено  учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС за проявлений героїзм, мужність, самовідданість, високий професіоналізм, активну життєву позицію та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації на Чорнобильській АЕС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень