A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Маньківська громада – з новим бюджетом !

Дата: 24.12.2021 14:19
Кількість переглядів: 234

  23 грудня 2021 року, під головуванням селищного голови Валерія Івасюка відбулось пленарне засідання чергової 16 сесії Маньківської селищної ради, у ході якої депутати затвердили бюджет громади на 2022 рік. Відтак, проєкт рішення щодо бюджету на наступний рік підтримали 16 народних обранців із 20 присутніх.  Доповідала з даного питання начальник фінансового управління Світлана САМОЙЛЕНКО.

Фото без опису

Обсяг доходів бюджету Маньківської селищної територіальної громади на 2022 рік прогнозується в сумі 185 686,8   тис. грн, з них: з них власні доходи загального фонду – 123 724,2  тис. грн, спеціального – 4 085,7 тис. грн, дотація з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету – 1 266,7 тис.грн,   освітня субвенція – 55 167,6 тис. грн, субвенції з місцевих бюджетів іншим місцевим бюджетам – 1 442,6 тис. грн.  З усіма показниками бюджету-2021 можна ознайомитися на офіційному веб-сайті Маньківської селищної ради в розділі «Фінансова діяльність» за цим посиланням.

   Варто зазначити, що завдяки плідній роботі та взаємодії депутатського корпусу, всі винесені питання попередньо були ретельно опрацьовані та розглянуті на засіданнях постійних депутатських комісій. 

   Зокрема на порядку денному, окрім затвердження бюджету, було розглянуто та прийнято близько 250 важливих питань, в тому числі уточнення до бюджету на 2021-й рік,  викликаних необхідністю розподілу субвенції з обласного бюджету та перерозподілу бюджетних призначень.

  Окрім того народні обранці з метою забезпечення сталого та економічного розвитку територіальної громади прийняли: Програму соціально - економічного та культурного розвитку на 2022-2024 роки.

Фото без опису

 З огляду на складну суспільно-політичну ситуацію, яка склалася в східних регіонах України і на її півдні,  з метою забезпечення на території Маньківської селищної територіальної громади національного спротиву та обороноздатності держави, на сесії затверджено Програму надання Маньківською селищною радою шефської допомоги, фінансування заходів, спрямованих на підвищення рівня бойової готовності військових частин Збройних Сил України на 2022 рік та Програму забезпечення національного спротиву на території Маньківської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки.

   З метою ефективного функціонування та вдосконалення відносин, що виникають у сфері обслуговування житлового фонду об’єднань співвласників багатоквартирних будинків на засіданні було прийнято Програму підтримки діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Фото без опису

  Для забезпечення населення громади якісною питною водою, депутати затвердили Програму «Питна вода Маньківської територіальної громади на 2022-2024 роки».

  В зв’язку з  необхідністю належного утримання та поточного ремонту об'єктів благоустрою громади було затверджено Програму благоустрою Маньківської селищної територіальної громади на 2022-2025 рік.

Фото без опису

   Серед інших народні обранці внесли зміни до Програми соціального захисту ветеранів війни, осіб з інвалідністю та малозабезпечених громадян на 2021-2025 роки та продовжили термін дії  Програми вдосконалення надання вторинної медичної допомоги населенню Маньківської територіальної громади,  затвердили  старост чотирьох старостинських округів, та  план роботи Маньківської селищної ради на І півріччя 2022 року.

Фото без опису

  А левову частку часу на засіданні зайняв розгляд земельних питань. Дискусії серед депутатів виникали з приводу рішень щодо надання дозволів на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки комунальної власності.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень