A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Селищний голова та начальник відділу соцзахисту взяли участь в засіданні Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України

Дата: 25.01.2022 16:58
Кількість переглядів: 269

Сьогодні 25 січня 2022 року  голова Маньківської територіальної громади  Валерій ІВАСЮК та начальник відділу соціального захисту  Людмила ЗАГОРОДНА взяли участь в засіданні Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих)  захисників України при Уманській районній державній адміністрації. Розглядалися питання щодо соціального захисту осіб зазначеної категорії. Учасники засідання брали активну участь в обговоренні даних питань.   Валерій ІВАСЮК надав інформацію про соціальний захист учасників АТО/ООС  в Маньківській територіальній громаді у 2021 році та про перспективи на 2022 рік.

Представниками органів виконавчої влади особлива увага зверталася на санаторно-курортне забезпечення учасників АТО/ООС. Адже держава виділяє достатньо коштів для закупівлі санаторно-курортних послуг ветеранам, але не всі ветерани користуються своїми пільгами.  Законодавством передбачено щорічне санаторно-курортне оздоровлення як учасників бойових дій, так і осіб з інвалідністю внаслідок війни. З державного бюджету передбачено фінансування для безкоштовного  здобуття робітничих професій учасниками бойових дій.  Акцентувалась увага і на отриманні військовослужбовцями з числа учасників АТО/ООС  послуг з психологічної  реабілітації та соціальної адаптації. Дану послугу  також можуть одночасно отримувати дружина (син, донька)  учасника  бойових дій. Тривалість курсу психологічної реабілітації по 18 днів кожному. Консультації з даного питання можна отримати у відділі соціального захисту Маньківської селищної ради (каб. № 3 або 9).

Проректор Уманського університету садівництва Мальований М.І. проінформував присутніх на засіданні  про впровадження проекту «Норвегія-Україна», який діє з 2014 року, за підтримки Королівства Нідерландів. Проект спрямований на професійну та соціальну реабілітацію. Реабілітація триває протягом  трьох місяців.  Учасників навчають основам підприємництва та  міні агро бізнесу. Куратор з даного питання Ольга ПІДЛУБНА, яка надає необхідну допомогу  бажаючим взяти участь у проекті (тел. 0967058638).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень