A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

До уваги учасників АТО/ООС...Перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців

Дата: 27.01.2022 14:32
Кількість переглядів: 250

  Шановні учасники антитерористичної операції/операції обєднаних сил! У Черкаському державному технологічному університеті  з 2021 року реалізовується проєкт “Перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців, ветеранів та членів їхніх сімей в Україні. Інтеграція моделі проєкту «Норвегія – Україна» в державну систему”.

Фото без опису

Основу проєкту складає професійна перепідготовка цільової групи на цивільні спеціальності, що користуються попитом на ринку праці України, сприяння військовослужбовцям, учасниками АТО та членам їх сімей у соціальній адаптації до умов життя у громадянському суспільстві. Виконавцем навчальної частини проекту є Черкаський державний технологічний університет, соціально-психологічну адаптацію забезепечує ГО «Межа.ЮА».

Черкащина є інвестиційно привабливим регіоном завдяки високому рівню розвитку людських ресурсів, колосальному агропромисловому потенціалу, чистому навколишньому природному середовищу та доволі комфортними умовам проживання населення. Тому, перспективи розвитку підприємництва і бізнесу в Черкаській області, насамперед, вбачається у створенні середніх і малих соціальних підприємств у сфері високотехнологічного агропромислового виробництва і переробки сільгоспсировини, виробничої та житлово-комунальної інфраструктури, енергозбереження та охорони навколишнього середовища, , комерційних організацій та установ у сфері освіти і науки, орієнтованих на імплементацію інноваційних технологій, якими успішно послуговуються в європейському науково-освітньому просторі.

Напрям підготовки обраний відповідно до потреб регіонального ринку праці, рекомендацій керівництва обласного центру зайнятості, вимог підприємств малого і середнього бізнесу та потенційних працедавців. Специфіка навчального процесу в тому, що його забезпечує професорсько-викладацький колектив, який має великий практичний досвід роботи. Індивідуальний підхід дасть можливість отримати знання для створення власного бізнесу під «ключ», управління ним. Це можливо завдяки досвіду практиків та генеруванню учасниками проекту бізнес-ідей, підбору інструментарію для їхньої успішної реалізації в умовах ресурсних обмежень та сучасних викликів.

За період реалізації в проєкті навчання на спеціальності «Основи підприємництва: відкриття власного бізнесу»  на базі Черкаського державного технологічного університету  взяли участь 66 осіб, 20 з яких створили власний бізнес і 30 осіб були успішно працевлаштовані за допомогою участі в проєкті. Тому проєкт є надзвичайно важливим для нашої області в соціальному значення.

У зв’язку із вищевикладеним,  пропонуємо розглянути проєкт “Перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців, ветеранів та членів їхніх сімей в Україні. Інтеграція моделі проєкту «Норвегія – Україна» в державну систему”  пройти опитування Вам та  та членам Ваших сімей про «Зацікавленість у навчанні на курсах за спеціальностями: «Основи підприємництва: відкриття власного бізнесу», «Логістика» «Дизайн за видами»,  «Кібербезпека» та розповсюдження інформації про проект серед зацікавлених осіб.

За результатами опитування буде розглянуто питання щодо  залучення на реалізацію даного проєкту кошти з Міністерства ветеранів України передбачені на професійну адапатцію учасників АТО.

Посилання на анкету https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd2eOpRpkU97iO8j3-NFUxJZV5vN3wKe Uoxih0TtUoFCvkcHg/viewform


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень