A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Відбулося чергове засідання комісії з питань ТЕБ та НС щодо продовження дистанційного навчання для учнів початкових класів

Дата: 04.02.2022 14:54
Кількість переглядів: 275

  04 лютого 2022 року відбулося засідання селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому було розглянуто питання продовження дистанційного навчання для  учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти Маньківської територіальної громади.

  З даного питання порядку денного доповіла головний спеціаліст відділу освіти , молоді та спорту Лариса Хомяк. Доповідаюча  зазначила: «Враховуючи те, що на території громади зростає рівень захворюваності на COVID-19, збільшується кількість випадків інфікування здобувачів освіти та працівників, важливо вжити невідкладних додаткових заходів, спрямованих на мінімізацію безпосередніх фізичних контактів між учасниками освітнього процесу. Адже в організації освітнього процесу в умовах пандемії набуває актуальності забезпечення соціального дистанціювання між учасниками освітнього процесу з метою переривання ланцюжків зараження, передачі небезпечної інфекції та, зрештою, стримання інфекції.

  З огляду на зазначене, виникає необхідність про продовження дистанційного навчання  для учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої корона вірусом SARS-CoV-2” незалежно від епідемічної ситуації відвідування закладів освіти запровадити освітній процес у закладах загальної середньої освіти з використанням технологій дистанційного навчання у межах одного тижня».

  Про статистика захворювань та стан вакцинації жителів громади від коронавірусної хвороби COVID-19 доповів директор КНП “Маньківський ЦПМСД” Ігор Наумець: «За останній тиждень ( з 28.01 по 03.02.2022р) в на  територіях об’єднаних територіальних громад  Маньківщини зареєстровано 150 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них у дітей віком до 18 р.- 11 осіб та 5 – медичних працівника, працівників освіти – 12 ), зареєстровано найвищий показник захворюваності за тиждень зокрема в  Маньківці, Іваньки, Поташ,  Буки,  Молодецьке, Нестерівка.  Із них госпіталізовано -  4. Померлих   - 2.

  Станом  з 01.01.2022р   по 04.02.2022р. на території Маньківщини на    коронавірусну  хворобу COVID-19  зареєстровано – 306 . Від ускладнень коронавірусної інфекції помер - 3  хворий , повторно захворіло – 28 осіб,  із них працівники медицини – 2, та 1 мед працівник хворіє втретє .  З початку року захворіло працівників освіти – 25 , дітей віком до 18 років –23 , але показник значно вищий , причиною є   низька кількість обстеженних дітей на COVID-19. Одужало за даний період –  79 хворих. Найбільше підтверджених випадків COVID – 19  зареєстровано у віковій групі  30-59 років, та смертей від цієї хвороби  у віковій групі  - 60-79 років. З початку поточного року протестовані методом ПЛР 473  жителі. На сьогодні найбільш ефективним засобом захисту від інфекційних хвороб, у т.ч. коронавірусної хвороби була і залишається вакцинація. Це є доказом того, що вакцинація діє та захищає від важкого перебігу, ускладнень та смерті від COVID-19.  На  територіях об’єднаних територіальних громад  Маньківщини за 5 тиждень 2022 року на грип та ГРВІ (з 28.01.2022-03.02.2022) захворіло 269 осіб».

   За результатами розгляду питання порядку денного комісією було прийнято наступне рішення: відділу  освіти,  молоді  та  спорту Маньківської  селищної ради продовжити дистанційне навчання для учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти Маньківської селищної ради до 11 лютого 2022 року  включно (за виключенням учнів Маньківського навчально-виховного комплексу "Заклад загальної середньої освіти І - ІІІ ступенів - гімназія", оскільки в них раніше було введено дистанційне навчання).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень