A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

На Поташі вшанували пам’ять загиблого Героя АТО Олександра Клочана

Дата: 07.02.2022 17:47
Кількість переглядів: 313

...  Ніщо так не об’єднує людей, як біда. Сьогодні вона на всіх одна. Війна… АТО…ООС,  хоч як би ми це не називали. Хтось бере зброю у руки і йде захищати рідну землю, хтось допомагає фізично, фінансово, а хтось морально. У прагненні підтримати наших відважних воїнів єднаються і дорослі і діти. Але є ті, для яких Батьківщина більша за життя – це Герої, які не помирають!

Фото без опису

  Сьогодні на центральній площі Поташі відбувся  мітинг-реквієм, приурочений  вшануванню пам’яті загиблому учаснику антитерористичної операції   Клочану  Олександру Вікторовичу, який загинув 7 лютого 2015 року в м.Дебальцеве, захищаючи рідну УКРАЇНУ.

    На знак данини пам’яті загиблому Герою прийшли віддати шану селищний голова Валерій Івасюк та працівники виконавчого апарату селищної ради, бойові побратими, волонтери, друзі, односельці, освітяни та їх вихованці.

Фото без опису

  «Вшaнувaння пaм’ятi людей, якi вiддaли життя зa Україну, – нaш святий oбoв’язoк. Олександр був спрaвжнім пaтрioтом, який боровся за суверенітет та цілісність держави, і віддав своє життя за мир та спокій на рідній землі. Минуло сім років з дня його героїчної смерті, але біль та смуток досі не вщухають у наших серцях. Ми пам’ятаємо і низько схиляємо голови перед усіма воїнами, які поклали свої життя задля миру та спокою в Україні», – сказав під час покладання квітів до могили Героя очільник громади  Валерій Івасюк.

     Він закликав присутніх бути гідними пам’яті захисника України, який самовіддано захищав Вітчизну, боровся за її суверенність, мир та спокій на рідній українській землі…

     Вразила велика кількість присутніх в тому числі і дітей. Півсела в німій скорботі, молитва, квіти, хвилина мовчання. Над площею звучить багаторазове: « Героям Слава…»

Фото без опису

Після закінчення мітингу всі присутні вшанували пам'ять полеглого Олександра Клочана хвилиною мовчання та покладанням квітів до могили полеглого Героя.

Фото без опису

 

Памятка…

Олександр Клочан був прийнятий на військову службу за контрактом 10.06.2014 року до 101 окремої бригади охорони Генерального Штабу Збройних сил України.

Безпосередньо брав участь в бойових діях біля м. Краматорськ та  м. Дебальцеве Донецької області.

07.02.2015 року Олександр загинув під час артилерійського обстрілу незаконними збройними формуваннями у м. Дебальцеве внаслідок вибуху снаряду.       

Інформація про одержані ним нагороди:

  • Наказом Міністра оборони України від 29.04.2015 № 290 нагороджений нагрудним знаком «Знак пошани»;
  • Указом Президента України № 282/2015 від 23 травня 2015 року, «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня  (посмертно);
  • нагороджений грамотою Черкаської ОДА та Черкаської обласної ради «За особливі заслуги перед Черкащиною».

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень