A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

На Маньківщині обговорили питання формування підрозділу територіальної оборони громади

Дата: 22.02.2022 15:10
Кількість переглядів: 263

  Відповідно до закону «Про основи національного спротиву», кожна область на початку 2022 року має сформувати підрозділ територіальної оборони. В задуманому сценарії бійці цих формувань у разі необхідності мають прийти на підсилення регулярних підрозділів Збройних сил України. Що входитиме до їхніх обов’язків?

   Передбачається, що територіальна оборона має охороняти об’єкти критичної інфраструктури: теплові електростанції, атомні електростанції, урядові будівлі, штаби військових й інше. Разом з тим, тероборонівці можуть долучитися до охорони громадського порядку чи супроводження військових колон.

   Однак аналітики зазначають, що нині існує чимало проблем із формуванням підрозділів тероборони: фінансування, матеріально-технічна база, облаштування бомбосховищ і встановлення по населених пунктах громади гучномовців, репродукторів та підсилювачів для  оповіщення та інформування населення про загрозу і виникнення надзвичайних ситуацій в умовах мирного та воєнного часу.  Саме ці питання були обговорені на робочій нараді за ініціативи очільника Маньківської громади Валерія Івасюка та участі учасників бойових дій в зоні ООС, волонтерів, військового комісара, представників місцевої самооборони, депутатів та працівників виконавчого апарату, представників засобів масової інформації та активних жителів громади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень