A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

МОЗ закликає аптеки не підвищувати ціни на лікарські засоби

Дата: 23.03.2022 14:03
Кількість переглядів: 301

Міністерство охорони здоров’я закликає аптечні мережі не підвищувати ціни на лікарські засоби.  -Зараз ми всі перебуваємо у непростій ситуації, – наголошує перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда. – Та за будь-яких обставин найбільшим нашим пріоритетом залишається життя та здоров’я українців. Ми з першого дня війни співпрацюємо з аптечними мережами та дистриб’юторами і з питань асортименту ліків, і з питань логістики. І я дуже вдячний за їхню позицію. Проте переконливо прошу не підвищувати ціни на ліки, особливо на препарати першої необхідності.

У разі, якщо аптеки пропонують лікарські засоби за завищеними цінами, можна звернутися до територіальних підрозділів Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками як до органу, що контролює ціни на ліки на час воєнного стану.

Також про такі ситуації можна інформувати Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужби):

  • на електронну адресу info@dpss.gov.ua;
  • за телефонами (050) 230 04 28, (096) 000 98 23;
  • через чат-бот у соцмережі «Телеграм» @derzhspozhivsluzhba_bot.

Крім того, ви можете звернутися до територіальних органів Держпродспоживслужби, контакти яких можна знайти на сайті dpss.gov.ua.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень