A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

В Маньківській територіальній громаді розпочато прийом громадян по питанню взяття на облік внутрішньо переміщених осіб

Дата: 24.03.2022 10:55
Кількість переглядів: 384

  В Маньківській селищній територіальній громаді розпочато прийом громадян по питанню взяття на облік внутрішньо переміщених осіб. Для зручності громадян дана категорія осіб має право звернутися до уповноважених осіб старостинських округів та старост сіл за місцем фактичного проживання, а жителі селища Маньківки – до Центру надання адміністративних послуг, який знаходиться в смт. Маньківці по вул. Соборна, 14. Для отримання  довідки внутрішгьо переміщеної особи громадяни (в тому числі діти віком від 14 до 18 років), які постраждали від військової агресії внаслідок воєнних дій мають  звернутися особисто, пред»явивши паспорт або інший документ, який посвідчує особу та підтверджує їх проживання на території, постраждалій внаслідок військової агресій, а також ідентифікаційний код.

Заява про взяття на облік може бути також  подана в електронній формі з використанням мобільного додатка Єдиного державного веб-порталу електронних послуг (далі — Портал Дія) повнолітньою або неповнолітньою внутрішньо переміщеною особою, якій присвоєно реєстраційний номер облікової картки платника податків. У разі наявності в такої особи дітей подання заяви про взяття їх на облік можливе лише за наявності  відображення в електронному вигляді інформації, що міститься у свідоцтві про народження таких дітей, виготовленому на паперовому бланку (далі — е-свідоцтво про народження).

 Для подання заяви особі необхідно встановити мобільний додаток Порталу Дія на електронний пристрій, критерії якого підтримують використання такого додатка, підключений до Інтернету, із увімкненою функцією геолокації, та пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, електронного підпису, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, або інших засобів електронної ідентифікації, які дають змогу однозначного встановлення особи.

Заява про взяття на облік в електронній формі формується засобами мобільного додатка Порталу Дія у формі, придатній для сприйняття її змісту відповідно до відомостей, зазначених у пункті 3 цього Порядку, заповнення форм (полів) заяви здійснюється автоматично, зокрема з урахуванням відомостей, отриманих у порядку електронної інформаційної взаємодії.

Постановою Кабінету Міністрів України
від 20 березня     2022 р. № 332    затверджено  ПОРЯДОК надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

Допомога надається особам, які перемістилися з тимчасово окупованої території  Автономної Республіки Крим і м. Севастополя, а також території адміністративно-територіальної одиниці, де проводяться бойові дії та що визначена в переліку  адміністративно-територіальних одиниць, на території яких платникам єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, які перебувають на обліку на відповідній території, може надаватися допомога в рамках Програми “єПідтримка”, затвердженому розпорядженням Кабінету Міністрів України від 6 березня 2022 р. № 204.

Облік внутрішньо переміщених осіб ведеться відповідно до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 р. № 509 “Про облік внутрішньо переміщених осіб” (Офіційний вісник України, 2014 р., № 81, ст. 2296; 2015 р., № 70, ст. 2312).

 Допомога надається щомісячно з місяця звернення на період введення воєнного стану та одного місяця після його припинення чи скасування на кожну внутрішньо переміщену особу, відомості про яку включено до Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб, у таких розмірах:

для осіб з інвалідністю та дітей — 3 000 гривень;

для інших осіб — 2 000 гривень.

Допомога виплачується за повний місяць незалежно від дати звернення за її наданням та дати припинення чи скасування воєнного стану.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень