Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

СПАЛЮВАННЯ СУХОСТОЮ У ВІЙСЬКОВИЙ ЧАС ПРИРІВНЮВАТИМЕТЬСЯ ДО ДИВЕРСІЇ

Дата: 30.03.2022 16:00
Кількість переглядів: 334

    З настанням весняного періоду збільшилася кількість випадків випалювання сухого листя та трави. Наслідками є шкода, заподіяна флорі та фауні, а також дим, який перешкоджає вільному диханню. Горіння трави вздовж автомобільних доріг створює практично нульову видимість, що призводить до дорожньо-транспортних аварій.

Фото без опису

Крім того, вдень стовп диму видно за декілька кілометрів, а вночі вогонь відіграє роль маячка, що демаскує місцезнаходження населених пунктів.

З цього приводу доводимо до відома усіх жителів громади, що з 3 березня 2022 року спалювання сухої рослинності під час воєнних дій на території країни прирівнюється до диверсійної роботи. Оскільки ці дії можуть розглядатися, як обмеження видимості для Збройних сил України та територіальної оборони, а також подання сигналів для військових підрозділів агресора. Це передбачено змінами до статті 113 Кримінального кодексу, у якій до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров’ю, відтепер додано і навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності.

В обґрунтуванні йдеться, що під час воєнного стану ці дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань рятувальників, військових та правоохоронців і знижують обороноздатність країни.

Таким чином спалювання сухостою, сухої трави та чагарників під час воєнного стану розцінюватиметься як диверсія. А паліям трави може загрожувати позбавлення волі строком від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень