A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Оперативна інформація по громаді станом на 11.00 01.04.2022 року

Дата: 01.04.2022 11:48
Кількість переглядів: 291

Ситуація по громаді контрольована. Дякуємо ЗСУ!  Викликає занепокоєння значна кількість випадків запалювання сухостою, що призводять до пожеж. За інформацією 21 державної пожежної рятувальної частини на пункт зв’язку протягом двох тижнів поступило 19 викликів по спалюванню сухої рослинності на території Маньківської СТГ, було складено акти по нанесенню збитків на суму 1400000 грн та спалено сухої рослинності  приблизно на площі 28,5 га.

Рятувальники вкотре наголошують, що спалювання сухої трави, чагарників, сміття та іншої рослинності ЗАБОРОНЕНЕ, а також карається ст. 77,77¹, 82, 152 КУпАП у вигляді штрафів: для громадян від 340 до 6000 тисяч гривень, а для посадових осіб від 1500 до 21 000 тисячі гривень.

          У період воєнного стану паління трави можуть кваліфікувати як диверсія. Це передбачено ч. 2 ст. 113 (Вчинення з метою ослаблення держави вибухів, підпалів або інших дій, спрямованих на масове знищення людей, заподіяння тілесних ушкоджень чи іншої шкоди їхньому здоров’ю, на зруйнування або пошкодження об’єктів, які мають важливе народногосподарське чи оборонне значення вчинені в умовах воєнного стану або в період збройного конфлікту) ККУ.

         Передбачене покарання: позбавлення волі строком на п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.
 

Шановні мешканці громади!

Вкотре закликаємо вас бути свідомими громадянами своєї країни і не ставати ворогами для своєї ж землі!
 

.За даними реєстрації ВПО (внутрішньо переміщених осіб) на території громади станом на 01.04.2022 проживають 2444 особи, з них 520 дітей, з них в смт Маньківка зареєстровано 848 осіб, з них 278 дітей. Найбільше прибуло внутрішньо переміщених осіб з Київської, Харківської, Донецької та Чернігівської областей.

 

!Увага! Нові часові межі комендантської години тепер:

з 21.30 до 6.00

Нагадуємо, що під час комендантської години заборонено перебувати на вулиці та у громадських місцях, рух транспортних засобів, виняток – сигнал тривоги! Також дозволено рух працівникам і спеціалізованим транспортним засобам, що мають відповідні посвідчення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень