A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Кирило Тимошенко: Завдання номер один – швидко прибрати всі руйнування

Дата: 12.04.2022 10:15
Кількість переглядів: 218

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко та народний депутат, глава делегації України для участі в переговорах з Російською Федерацією Давид Арахамія минулого тижня відвідали Чернігів, Харків, Кривий Ріг, Дніпро та Запоріжжя. 

У Чернігові внаслідок російського вторгнення найбільше постраждало передмістя. Кирило Тимошенко під час національного телемарафону «Єдині новини» зазначив, що в Чернігові заплановане активне відновлення інфраструктури за прикладом Київської області. У місто доправили будівельні матеріали, а також декілька тисяч продуктових наборів, яких вистачить кожній родині на місяць.

Під час поїздки до Харкова заступник керівника Офісу Президента заявив, що попри бої на околицях міста тут активно працюють ремонтні бригади. Завдання номер один – швидко прибрати всі руйнування, зазначив він.

В Харківській області зруйновано 858 об’єктів, зокрема 628 цивільних. Щодня до міста доправляють 300 тонн гуманітарної допомоги, з них 100 тонн – це продукти харчування.

У Кривому Розі з перших днів війни міська та обласна військові адміністрації максимально посилили обороноздатність міста. 

У Криворізькій міській лікарні приймають і цивільних пацієнтів, і поранених бійців. Кирило Тимошенко зазначив, що Кривий Ріг – приклад того, як формувати оборону міста від російських окупантів.

Дніпропетровщина з початку війни стала гуманітарним хабом. У фронтові регіони було направлено понад 109 тис. наборів продуктів. Їх забезпечує склад пакування гуманітарної допомоги при гуманітарному штабі обласної військової адміністрації.

«Логістика побудована чудово. З таким підходом у нас точно все буде добре. Ми розуміємо, що лише Дніпропетровська область може забезпечити більшість територій України, які перебувають у блокаді чи під окупацією», – наголосив Кирило Тимошенко.

У координаційному штабі волонтерів щодня працюють сотні людей. За час війни Укрзалізницею до Дніпра передано 4 тис. тонн гуманітарної допомоги із Західної України. Штаб оборони Дніпропетровської області справляється з усіма завданнями.

До Запоріжжя з початку війни гуманітарними коридорами евакуйовували 114 тис. 125 осіб, зокрема 29 тис. 405 дітей. Місто готове прийняти вимушених переселенців. Лише напередодні тут зустріли 5 тис. 558 осіб з урахуванням евакуйованих гуманітарним коридором з Маріуполя та Бердянська. За словами Кирила Тимошенка, нині люди тимчасово мешкають в одному із санаторіїв Запоріжжя та забезпечені всім необхідним.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень