A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Маньківська громада приєдналася до ініціативи «Сади Перемоги»!

Дата: 12.04.2022 10:33
Кількість переглядів: 211

   Нещодавно керівництво Маньківської громади взяло участь у презентації Ініціативи «Сади Перемоги” проєктом «Супровід урядових реформ в України» (SURGe) для голів територіальних громад Черкаської області та Черкаської обласної військової адміністрації. «Сади Перемоги» – всеукраїнська ініціатива, спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і залучення ресурсів для вирощування продуктів харчування задля недопущення продовольчої кризи в Україні.

   Про старт Ініціативи «Сади Перемоги» було оголошено на минулому тижні – під час наради з  обласними  військовими адміністраціями та агенціями регіонального розвитку, проведеної Міністерством розвитку громад та територій України і Міністерством аграрної політики та продовольства України спільно з проєктом міжнародної технічної допомоги «Супровід урядових реформ в України» (SURGe), що впроваджується AlineaInternational за фінансової підтримки Уряду Канади.

«Сади Перемоги» – твій внесок до перемоги України!

    За попередньою оцінкою Програми розвитку ООН, внаслідок розв’язаної Росією в Україні війни, майже 30% нашого населення потребуватиме життєво необхідної гуманітарної допомоги. Через військові дії у 2022 році Україна може недоотримати близько 42% щорічного врожаю зернових і зернобобових; 53% гречки; 68% помідорів; 36% картоплі, 46% цибулі; 38% моркви; 45% огірків, 32% капусти; 35% буряків та багатьох інших культур, що вирощувалися на території країни.

ВІЙНА РОСІЇ ПРОТИ УКРАЇНИ ПРИЗВОДИТЬ ДО ПРОДОВОЛЬЧОЇ КРИЗИ В УКРАЇНІ !!!

На практиці це означає, що третина українців матимуть проблеми в отриманні достатньої кількості харчових продуктів –  і це реальна загроза, яка вимагає швидкої та дієвої відповіді.

    Під час телеконференції учасники обговорили поточну ситуацію щодо можливостей вирощування харчових продуктів в різних регіонах України та визначили конкретний план дій подолання загроз на рівні кожної громади. Серед першочергових кроків:

  1. З’ясування кількості та демографічні характеристики людей, які переїхали до громади під час війни, їх кваліфікаційні характеристики та готовність долучитись до ініціативи “Сади Перемоги”.
  2. Оцінка потреб громади у харчових продуктах на основі норм споживання окремих категорій продуктів та реальної кількість жителів (калькулятор для таких розрахунків невдовзі буде доступний на сайті ініціативи).
  3. Проведення обліку земельних ділянок, що використовуються чи можуть бути використані для розширення виробництва сільськогосподарської продукції.
  4. Збір потреб домогосподарств та внутрішньо переміщених осіб, яким потрібно надати допомогу для освоєння земельних ділянок для вирощування сільськогосподарської продукції.
  5. Розробка плану активних дій із самозабезпечення мешканців громади харчовими продуктами та пошуку додаткових ресурсів фінансування.
  6. Визначення обсягів харчових продуктів, які після задоволення власних потреб можуть бути спрямовані на забезпечення війська та для допомоги іншим громадам.

Реалізація цього плану не тільки стане нашою відповіддю окупантам на загрозу голоду в області, а й забезпечить самозайнятість сотень тисяч людей і буде сприяти розвитку підприємництва в аграрній сфері.

Приєднуйтесь до ініціативи «Сади Перемоги» – допоможіть плідно використати кожен клаптик нашої землі для спільної перемоги!

Більше інформації про ініціативу «Сади Перемоги» можна дізнатися на сайті та у соціальних мережах.

Хештеги кампанії для соціальних мереж:

#VictoryGardensUA

#СадиПеремоги

#СадиДляПеремоги

#ГородніВійська

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень