A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Оперативна інформація відділу поліцейської діяльності №1 Уманського РУП ГУНП в Черкаській області станом на 12.04.2022 року

Дата: 13.04.2022 16:12
Кількість переглядів: 361

Фото без описуВідповідно до Указу Президента України №64/2022 від 24.02.2022 «Про введення воєнного стану в Україні», відповідний правовий режим було запроваджено по всій території України. Однією із особливостей режиму воєнного стану є комендантська година. Перебування людей в період комендантської години на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень заборонено. Перевіряти документи і відповідно встановлювати правомірність перебування на вулицях та в інших громадських місцях під час комендантської години -  повноваження патрулів.

За порушення комендантської години законодавством передбачена наступна відповідальність:

  • за відмову від виконання законного розпорядження або вимоги патруля загрожує штраф, громадські чи виправні роботи або адміністративний арешт до 15 діб.
  • якщо порушник вчиняє опір – йому загрожує штраф 17 000 – 34 000 грн. або позбавлення волі до 5 років.
  • крім вище зазначеного, варто звернути увагу на те, що також передбачена відповідальність за поширення неправдивих чуток, що можуть викликати паніку серед населення або порушення громадського порядку і карається це штрафом або виправними роботами.

Поліцейськими відділу поліцейської діяльності №1 Уманського РУП ГУНП в Черкаській області починаючи з 24.02.2022 року до адміністративної відповідальності притягнено 25 осіб за перебування, під час комендантської години, в стані алкогольного сп’яніння на вулицях міста.

Керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а також відмова особи, яка керує транспортним засобом від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, – тягнуть за собою накладення штрафу на водіїв у розмірі  від 17 000 до 51 000 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік і на інших осіб – накладення штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

02.03.2022 Черкаською обласною військовою адміністрацією                         (далі – Черкаська ОВА) видано наказ № 2 (зі змінами). Так, пунктом 3 вказаного наказу встановлено, що в разі виявлення осіб за кермом транспортного засобу в стані алкогольного сп’яніння здійснювати вилучення транспортного засобу на користь Збройних Сил України для виконання завдань з оборони України, її захисту суверенітету, територіальної цілісності і недоторканості в умовах правового режиму воєнного стану.

На території обслуговування поліцейськими відділу поліцейської діяльності №1 Уманського РУП ГУНП в Черкаській області починаючи з 24.02.2022 року до адміністративної відповідальності притягнено 16 осіб за керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп’яніння чи під впливом таких лікарських препаратів та вилучено транспортні засоби для передачі на користь Збройних Сил України для виконання завдань з оборони України, її захисту суверенітету, територіальної цілісності і недоторканості в умовах правового режиму воєнного стану.

Загалом за звітній період до адміністративної відповідальності притягнено 82 особи, по напрямку дорожньої служби 23 порушення в тому числі, по ліній громадської безпеки 53 порушення. Піддано до адміністративної відповідальності та накладено адміністративне стягнення у вигляді попередження 11 осіб, штрафу  43 особи.

До кримінальної відповідальності притягнено 12 осіб за вчинення кримінально–караних правопорушень, а саме: за зберігання наркотичних речовин – 2 осіб, за незаконне  зберігання зброї – 1 особа, крадіжки особистого майна громадян – 3 осіб, спричинення умисних легких тілесних ушкоджень – 5 осіб,  необережне тяжке або середньої тяжкості тілесні ушкодження – 1 особа.

Відповідно до статті 77-1 КУпАП штраф за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків та опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дотримання порядку, встановленого центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, складає:

- для громадян: 180 – 360 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3060 – 6120 грн.);

- для посадових осіб: 900 – 1260 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (15300 – 21420 грн.).

Штраф за вищевказані дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, складає:

- для громадян: 360-720 неоподаткованих мінімумів доходів громадян  (6120 – 12240 грн.);

 - для посадових осіб: 1260 – 1800 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (21420 – 30600 грн.).

На території обслуговування поліцейськими відділу поліцейської діяльності №1 Уманського РУП ГУНП в Черкаській області починаючи з 24.02.2022 року до адміністративної відповідальності притягнено 3 місцевих жителя за ознаками ст. 152 КУпАП України та по двох особах зібрано матеріали та направлено для прийняття рішення до Екологічної служби.

За інформацією начальника відділу поліцейської діяльності №1 Уманського РУП ГУНП в Черкаській області Ігоря Бугая


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень