A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Відбулося засідання опікунської ради при виконавчому комітеті Маньківської селищної ради

Дата: 16.06.2022 16:22
Кількість переглядів: 287

14 червня 2022 року очільником Маньківської селищної ради Валерієм ІВАСЮКОМ проведено засідання опікунської ради при виконавчому комітеті селищної ради.   

Відповідно до Правил опіки та піклування, затверджених спільним наказом Державного комітету України у справах сім»ї та молоді, Міністерства освіти України, Міністрества охорони здоров»я України та Міністерства праці та соціальної політики України від 17.06.99 №387/3680 опікуни опікунська рада здійснює нагляд за діяльністю опікунів, виконання ними опікунських обов»язків, також вирішують питання про встановлення і припинення опіки та піклування.   На засіданні розглядалися питання надання висновку про доцільність призначення опікунами жителів селища Маньківка та жителів с.Роги над особами з інвалідністю, які проживають разом з ними, але за станом здоров»я не спроможні проживати самі (не вміють розпоряджатися коштами, доглядати за будинком, готувати їжу та виконувати іншу роботу по господарству самостійно).

    Членами опікунської ради також розглядалися питання виконання жителями громади опікунських обовязків щодо осіб, які проживають в населених пунктах Поташ, Добра та Паланочка. Комісією у складі керуючої справами виконавчого комітету селищної ради та спеціалістами відділу соціального захисту селищної ради обстежувались матеріально-побутові умови проживання осіб, щодо яких оформлено опікунство та на опікунській раді заслухано як той чи інший опікун виконує свої обовязки.  Активну участь в обговоренні даних питань брали старости старостинських округів Роги, Поташ та Молодецьке. За результатами засідання підготовлено протокол опікунської ради та відповідні проекти рішень, які будуть затверджені на черговому засіданні виконавчого комітету Маньківської селищної ради.

       Питання забезпечення належного соціального захисту жителів громади знаходиться на постійному контролі виконавчого комітету Маньківської селищної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень