A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Порядок виконання постанови про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті

Дата: 22.06.2022 08:38
Кількість переглядів: 1213

Фото без описуГромадяни часто звертаються з питаннями щодо порядку виконання постанови про накладення адміністративного стягнення у вигляді штрафу за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті.

Отже, якщо правопорушник порушив правила дорожнього руху і органами поліції було винесено постанову про притягнення його до адміністративної відповідальності і накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу, то такий штраф відповідно до статті 300-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення необхідно сплатити протягом 10 днів з дня набрання законної сили постановою.

У разі несплати штрафу, постанова про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті підлягає примусовому виконанню протягом 30 днів з дня набрання нею законної сили.

У разі оскарження постанови про накладення адміністративного стягнення за правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті перебіг строків, зупиняється до розгляду скарги.

Не підлягає виконанню постанова про накладення адміністративного стягнення, якщо її не було звернуто до виконання протягом трьох місяців з дня винесення.

У разі відсутності самостійного заробітку в осіб віком від шістнадцяти до вісімнадцяти років, які вчинили адміністративне правопорушення, штраф стягується з батьків або осіб, які їх замінюють.

Штраф, накладений за вчинення адміністративного правопорушення, вноситься порушником в установу банку України, за винятком штрафу, що стягується на місці вчинення правопорушення.

У разі несплати штрафу на місці вчинення адміністративного правопорушення документ, що підтверджує його сплату, або його копія не пізніше трьох робочих днів після закінчення 10-денного строку, надсилається правопорушником до органу, який виніс постанову про накладення цього штрафу.

У разі несплати правопорушником штрафу в установлений строк, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до органу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна.

У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується:

  • подвійний розмір штрафу зазначеного у постанові про стягнення штрафу;
  • витрати на облік зазначених правопорушень.

Для отримання консультації з цього питання та інших громадяни мають можливість скористатися безоплатною правовою допомогою, яку надає Маньківське бюро правової допомоги за адресою: смт Маньківка, вулиця Соборна, 14 каб. 10 (перший поверх), тел. (04748)6-36-03.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень