A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Аномальну спеку на Черкащині змінять дощі

Дата: 05.07.2022 11:14
Кількість переглядів: 204

Фото без описуЛіто набирає обертів і розгортає справжню липневу спеку. Найближчі дві доби антициклон «Gabor» зумовить сонячну суху погоду з нічними 15-20º та спекотними 34-36º вдень. Середньодобові температури 26-27°, що на 6-7° вище кліматичної норми.

Такі аномально високі температури повітря у першій декаді липня спостерігаються 1 раз на 12 років, відзначає начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Наголошуємо, що знаходження 20 хвилин на сонці в спеку або в задушливій кімнаті може призвести до теплового удару. Сприяє тепловому удару і недотримання питного режиму та фізичні навантаження. Бережіть себе у період спеки. Найспекотніші 36º прогнозуємо 6 липня.

Аномально високі температури як повітря, так і грунту негативно впливають на ріст і розвиток всіх рослин: пригнічують їх, завчасно припиняють ріст і розвиток бульбокоренеплодів, зумовлюють непродуктивні витрати вологи з грунту.

Ситуація ускладнюється і значним, тривалим дефіцитом опадів, який з початку року становить 30-40 %.

Втім вже 7 липня погода кардинально зміниться. Атмосфера, через інтенсивне прогрівання та насичення водяною парою, стане нестійко. Атмосферні фронти циклону «Yally» проявлять себе у нашому регіоні помірними, місцями значними дощами, грозами, в окремих районах градом та шквалами 15-20 м/с. Температура вночі 17-22º, вдень 25-30º.

До кінця тижня утримається циклонічний характер погоди, і під акомпанемент грозових дощів показання термометрів знизяться: вночі 13-18º, вдень 23-28º.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень