Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Оголошення для власників та землекористувачів земельних ділянок

Дата: 14.07.2022 17:10
Кількість переглядів: 234

    Шановні власники та землекористувачі земельних ділянок Маньківської селищної територіальної громади!!!  Земельний кодекс України передбачає, що використання землі в Україні є платним, а тому всі громадяни України, які володіють рухомим або нерухомим майном, в тому числі і земельними ділянками, щороку зобов’язані сплачувати земельний податок, крім випадків, коли вони звільнені від плати за землю.

Фото без опису

            Відповідно до Податкового кодексу України, плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

            Нарахування земельного податку фізичним особам здійснюють податкові органи за місцем знаходження земельної ділянки на підставі даних Державного земельного кадастру з урахуванням бази оподаткування земельним податком. Базою оподаткування для розрахунку земельного податку є нормативна грошова оцінка земельних ділянок з урахуванням коефіцієнта індексації, а також площа земельних ділянок, нормативну грошову оцінку, яких не проведено.

           ВАЖЛИВО!!! Контролюючі органи обчислюють суми земельного податку та вручають платнику податкове повідомлення – рішення. Якщо платник податку виявив розбіжності у відомостях про земельну ділянку, що були надані контролюючими органами, йому необхідно звернутися до контролюючого органу за місцем розташування земельної ділянки з оригіналами документів на право власності, користування пільгою для проведення звірки та уточнення даних.

           Відповідно Податкового кодексу України, фізичні особи мають сплатити земельний податок протягом 60 днів із дня вручення податкового повідомлення-рішення. У разі несплати податку у визначені строки, нараховується штраф та пеня в залежності від кількості днів затримки сплати узгодженої суми податкового зобов’язання із земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної чи комунальної власності.

           Але станом на сьогоднішній день існує затримка зі сторони податкової служби із нарахуванням земельного податку та орендної плати та підготовкою саме податкових повідомлень – рішень, що унеможливлює їх вручення власникам та користувачам земельних ділянок для здійснення оплати. При таких умовах, податкові зобов’язання вважаються неузгодженими, а тому штраф та пеня не нараховується.

           Відділ земельних відносин, екологічних питань та благоустрою Маньківської селищної ради додатково повідомить на офіційному сайті та на сторінках у соціальних мережах про можливість отримання податкових повідомлень - рішень на оплату земельного податку та орендної плати.

Додаткова інформація та довідки за телефоном 6-17-64

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень