A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Стихійні сміттєзвалища - одне із основних джерел забруднення навколишнього середовища.

Дата: 09.08.2022 12:48
Кількість переглядів: 468

 Стихійні сміттєзвалища, що з’являються у результаті людської безвідповідальності, є одним із основних джерел забруднення навколишнього середовища. І їхня кількість, нажаль, щороку лише зростає. 08 серпня 2022 року  робочою групою у складі: землевпорядника Маньківської селищної ради Валентина Магдича, головного інженера КП «Комунальник-М» Валентина Риндюка, старости Молодецького старостинського округу Олександра Баранюка та лісничих ДП «Уманське лісове господарство» Миколи Пампухи та Юрія Науменка було обстежено земельні ділянки, прилеглі до лісових масивів, на яких виявлено несанкціоновані сміттєзвалища.

Фото без опису

Фото без опису

  За підсумками роботи даної робочої групи  КП «Комунальник –М» доручено, в найкоротший термін, усунути виявлені смітники,  лісничим ДП «Уманське лісове господарство» тримати на постійному контролі дане питання та не допустити повторення подібних фактів на території Маньківської селищної територіальної громади. А також відділу земельних відносин, екологічних питань та благоустрою Маньківської селищної ради запланувати в кожному населеному пункті громади здійснення відводу земельних ділянок під місця тимчасового зберігання побутових відходів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 Але, в першу чергу, громадяни мають дотримуватися вимог поводження з відходами та не допускати засмічення та забруднення території. Адже викидання сміття у місцях, не пристосованих для цієї мети, несе за собою відповідальність. Згідно ст.73 Кодексу України про адміністративні правопорушення, засмічення лісів відходами тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

 На сьогодні проблема надмірної засміченості навколишнього середовища щороку набуває дедалі загрозливіших масштабів. Спілкування з природою практично всюди супроводжує небажаний «свідок» - пластик та інше побутове сміття. Для пересічного українця, який «впевнено» йде у Європу, нормальним є викинути непотріб з вікна автівки на узбіччя дороги чи, приміром, завезти будівельне сміття у лісосмугу…

Фото без опису

Фото без опису

 Тож звертаємося до усіх громадян, будьте свідомими та дбайливими, адже на порушників чекає штраф, але справа не тільки у коштах, які доведеться заплатити, а ще й у совісті і усвідомленні того, що ми робимо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень