A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

На черговій сесії народні обранці проаналізували роботу комунальних некомерційних підприємств Маньківської селищної ради

Дата: 25.08.2022 16:26
Кількість переглядів: 445

  25 серпня  2022 року, під головуванням селищного голови Валерія Івасюка відбулось пленарне засідання 22 сесії VIII скликання Маньківської селищної ради. У роботі сесії взяли участь 22 депутати, на розгляд було винесено 120 питань порядку денного. Варто зазначити, що завдяки плідній роботі та взаємодії депутатського корпусу, всі винесені питання попередньо були ретельно опрацьовані та розглянуті на засіданнях постійних депутатських комісій. Перед початком сесії присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих військових та мирних жителів, які загинули від початку повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ на територію Україну.

Фото без опису

    Так, під час засідання, народні обранці внесли зміни до до бюджету селищної  ради, які були викликані у зв’язку з необхідністю розподілу обсягу коштів субвенції з обласного бюджету та селищного бюджету;) розподілу  вільного залишку коштів бюджету селищної територіальної громади, що  утворився станом  на 01.01.2022 року та перерозподілу видатків у межах призначень головних розпорядників коштів.

Фото без опису

   З метою створення умов для залучення молоді до громадянського, соціально-економічного, освітнього та культурного життя громади; набуття навичок та знань, необхідних для особистісного та професійного розвитку молоді; забезпечення надання підтримки молоді у працевлаштуванні; створення умов для творчого розвитку особистості, інтелектуального самовдосконалення, підтримка молоді у різних сферах життєдіяльності; організації змістовного дозвілля молоді на засіданні було затверджено Програму підтримки та розвитку молодіжної політики Маньківської  селищної територіальної громади  на 2022-2025  роки. Відділу освіти, молоді та спорту доручено забезпечити її реалізацію.

Фото без опису

  Для забезпечення готовності та здатності добровольчого формування Маньківської селищної територіальної громади у здійсненні заходів громадської безпеки і порядку в населених пунктах територіальної громади депутатами прийнята Програма забезпечення діяльності добровольчого формування   Маньківської   селищної   територіальної   громади   на  2022  рік.

Фото без опису

Відповідними рішеннями були затверджені програми фінансування  заходів, спрямованих на підвищення бойової готовності військової частини та районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Фото без опису

   Також, під час засідання, депутати  затвердили план роботи Маньківської селищної ради на ІІ півріччя 2022 рік, в якому левову частку займають питання - прогнозу та затвердженню бюджету громади на 2023 рік; дошкільної та загальної освіти, оренди майна та земельних ділянок; виплати матеріальних допомог жителям громади; прийняття регуляторних актів.

Фото без опису

  Не знайшло підтримки серед депутатського корпусу питання обєднання старостинських округів та внесення змін до штатної структури виконавчого органу Маньківської селищної ради.

   Заслуховуючи звіт директора КНП «Маньківська багатопрофільна лікарня» Юрія Кулика про аналіз роботи у 2021 році та звіт про фінансово-господарську діяльність за І півріччя 2022 року, народні обранці дослухалися до основних проблем закладу, а це в першу чергу -  реалізація проектів «Термомодернізація та капітальний ремонт будівель головного та інфекційного корпусів» та«Капітальний ремонт приміщень (санітарні кімнати) для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення»; Капітальний ремонт системи тепло-водопостачання та водовідведення та необхідність в придбанні лапароскопічної стійки для проведення хірургічних операцій.

Фото без опису

      Звітуючись про свою роботу, директор КНП «Маньківський центр первинної медико-санітарної допомоги Ігор Наумець зазначив: «Головним завданням надавача первинної медичної допомоги є забезпечення населення комплексними та інтегрованими послугами зі всебічної, безперервної і орієнтованої на пацієнта медичної  допомоги, спрямованої на задоволення потреб населення у відновленні та збереженні здоров’я, попередженні розвитку захворювань, зменшення потреби у госпіталізації та покращення якості життя.

     За час функціонування КНП «Маньківський ЦПМСД» з 01.01.2018 року здійснено всі організаційні заходи. Отримано ліцензію на проведення медичної діяльності, укладено договір з Національною службою здоров’я. На даний час з Національною службою працюємо по чотирьох пакетах медичних програм. Зокрема це: первинна медична допомога, супровід та лікування хворих на туберкульоз в амбулаторних умовах, надання паліативної допомоги в амбулаторних умовах, вакцинація дітей та дорослих відповідно до календаря щеплень, а також за показаннями при виникненні спалахів особливо небезпечних інформаційних захворювань».

Фото без опису

   Окрім того, про інформуючи присутніх про фінансовий стан комунального підприємства «Комунальник-М» виконуючий обов’язки начальника Валентин Риндюк підкреслив, що дохід підприємства за І півріччя  2022 року склав  більше 3 млн. грн. Доходи та витрати формуються, із надання підприємством послуг з централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, управління житлового фонду, вивезення твердого побутового сміття та інших видів діяльності.

З 1 січня 2022 року по 30 червня 2022 нами було подано  води  35392 тис. куб, водовідведення 33184 тис. куб.

Була проведена заміна лічильників та встановлення. Проводяться ремонтні роботи на водогоні,  який наразі має дуже незадовільний стан. Було підключено до центральної мережі жителів смт Маньківка.

На даний час підприємство  має заборгованість перед працівниками, але керівництвом робиться все, щоб погасити її найближчим часом. Заборгованість серед населення перед КП «Комунальником -М»  сягає близько 387 тис. грн.

Фото без опису

       Доповідаючи про роботу комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» її директор Юлія Панчук-Золотухіна основний акцент зробила на головному завданні центру – це надання соціальних послуг пенсіонерам, особам з інвалідністю та громадянам, які потрапили в складні життєві умови. Люди, з якими щодня спілкуються працівники центру особливі, ранимі, зі своєю часом нелегкою життєвою історією,  які потребують індивідуального підходу, уваги, витримки та розуміння. То ж серед  працівників   центру випадкових немає, всі вони надзвичайно толерантні, привітні, щирі, завжди готові вислухати кожного, хто переступить поріг  установи, і обов’язково йому допомогти.

Фото без опису 

   Депутати також ухвалили низку земельних та комунальних важливих для життєдіяльності Маньківської селищної ради рішень.

Фото без опису

   В різному присутніми були обговорені питання: необхідності заборони продажу на території громади товарів російського та білоруського походженнянеобхідності заборони на території громади діяльності церков московського патріархату; заборону складування отруйних хімічних речовин на автодорогах населених пунктів Маньківської громади та проблем з виплатою відпускних, премій та заробітних плат педагогічним працівникам громади.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Прийняті рішення та результати поіменного голосування засідання 22 сесії селищної ради VIII скликання будуть оприлюднені на офіційному вебсайті Маньківської селищної ради для ознайомлення у строки визначені Законом України «Про доступ до публічної інформації».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень