A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Підтримка внутрішньо переміщених осіб від благодійної організації World Central Kitchen

Дата: 05.09.2022 15:24
Кількість переглядів: 308

  Поверніть мені моє життя! Життя, яке у мене вкрали! Життя, де ще не йшла війна та ми нікуди не тікали... Життя в якому були всі, живі здорові та щасливі. Нажаль того життя всі ми і зовсім трішки не цінили ...  Такими словами починається пост переселенки з Донецької області Маргарити Пристинської. Це жителька Райгородка Донецької області, яка тимчасово переїхала на проживання в Маньківську ТГ. І таких сімей на сьогодні приблизно 420 в нашій Маньківській родині. Ці люди змушені були залишити будинки, роботу, подекуди позбавлені останнього заробітку, і саме головне вони залишили свій звичайний устрій життя,тікаючи від постійних артилерійських обстрілів, вибухів ракетних та авіабомб. Та в кожного з них залишається надія – повернутися додому, в мирну Україну.

  Для того, щоб хоч трішки підтримати наших ВПО в їх нелегкому становищі, працюють Благодійні фонди,які частково задовольняють потреби в продуктових наборах. Так, Благодійна організація World Central Kitchen протягом літніх місяців надавала п’ятнадцятикілограмові гуманітарні продуктові набори для ВПО-сімей громади. Рух людей завжди залишається сталим,навіть якщо деякі родини від’їжджають в Західні регіони України чи за кордон,на їх місце приїжджають інші.

Звичайно замінити все те, що зветься звичайним життям ми не можемо,але підтримати у важку годину –наш людський обов’язок! Рішенням виконкому Маньківської селищної ради обов’язки по роздачі гуманітарних наборів покладено на наш заклад КУ «Центр надання соціальних послуг Маньківської селищної ради». Колектив Центру виконує покладені на них зобов»язання, розуміючи важливість даного завдання. Було вироблено механізм роздачі: спочатку ВПО реєструються, отримують талончик на видачу і потім в день коли приходить допомога обмінюють його на продуктовий набір. Таким чином фахівці нашої установи спілкуються з кожним переселенцем, пізнають їх проблеми і допомагають.

По такому ж принципу працюють і старости сіл нашої громади. Отримавши продуктові набори вони роздають їх по селах своїм жителям ВПО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень