A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Григорію Сковороді – 300

Дата: 02.12.2022 17:11
Кількість переглядів: 206

Фото без опису3 грудня Україна відзначає 300-річчя з дня народження українського філософа Григорія сковороди. На державному рівні з цієї нагоди втілюють низку мистецьких ініціатив. «Сьогодні дуже важливо продовжувати життя та популяризацію нашої культури, проти якої воює ворог. Варварське знищення Національного музею Григорія Сковороди у селі Сковородинівка на Харківщині й іншої культурної спадщини – тому підтвердження.

Це свідомі злочини російських загарбників, бо ворог намагається стерти нашу ідентичність. Григорій Сковорода — один з найяскравіших українців. Заради нашого майбутнього маємо популяризувати спадщину видатного письменника та громадського діяча й тримати стрій, наближаючи перемогу України», — зазначив Олександр Ткаченко.

Так, агенція Republic консалтингової групи One Philosophy презентувала проєкт Skovoroda.Today, де філософ постає у сучасному диджитальному світі наставником та другом для українців. Адже його вчення залишається не менш актуальним і в XXI сторіччі. Український застосунок Reface «оживив» образ філософа, а його голосом став актор Національного театру ім. Івана Франка Віталій Ажнов.

Команда One Philosophy бачить образ Сковороди яскравим та актуальним: 28-річний філософ, який шукає своє покликання і ділиться своїми роздумами в інстаграмі. Протягом 300 днів проєкт буде розкривати багатогранний образ філософа все ширше: передбаченнями у вигляді цитат із його творів, яскравою сувенірною продукцією, туристичними маршрутами слідами Сковороди, діалогами сучасних філософів різних країн та багато іншого. Стежити за Сковородою, який ожив, можна в інстаграмі @skovoroda.today та на сайті проєкту Skovoroda.Today.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень