A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Вітання селищного голови Валерія ІВАСЮКА з Днем місцевого самоврядування!

Дата: 07.12.2022 10:01
Кількість переглядів: 160

Шановні  колеги, працівники органів місцевого самоврядування!  Прийміть щирі і сердечні  вітання з Днем місцевого самоврядування - державним святом, що підкреслює велику значимість існування  цього важливого інституту місцевої демократії!Фото без опису

Самоврядування – це найкраща форма влади громади. Саме тут на місці, ми беручи відповідальність, несемо позитивні перетворення для кожного двору, громади, району, області, України загалом.

Діяти спільно для подолання спільних викликів - це найсильніша риса українського народу.

Великий духівник українців Патріарх Йосиф Сліпий закликав українців завжди "організовувалися у громаду", – і стверджував, що "прикмета організованості – то велика прикмета народу, то запорука, що народ потрапить сам собою кермувати, знає ким він є, знає як за свою правду, долю й волю стати".

Ця риса допомагала українцям зберегти свою ідентичність протягом століть іноземної окупації.

Самоврядування — це наша глибока традиція. У часи Середньовіччя самоврядування у вигляді Магдебурзького права відродило Європу і дало поштовх розвитку демократичного європейського суспільства з його високими стандартами соціального і економічного життя. У новітні часи самоврядування на зорі Незалежності першим почало відновлювати державні символи, синьо-жовтий прапор та тризуб.

Тут почався процес відродження і самоусвідомлення української нації.

Самоврядування першим стало на сторону народу під час Революції Гідності, бо самоврядування — це частина народу. Тут формувався волонтерський рух, котрий сьогодні допомагає знищувати московських окупантів.

Сьогодні місцеве самоврядування – це влада кожного з нас, де кожен бере на себе часточку відповідальності за спільний добробут громади і країни загалом.

У цей День я щиро вітаю усіх українців! Особливі слова подяки ветеранам самоврядування, які віддали часточку своєї душі в його становлення та розвиток. Нехай їхній багатий досвід роботи в органах самоврядування стане часткою творчої роботи кожного з нас.

Усі разом ми творимо позитивні зміни навколо нас і обовʼязково Переможемо зовнішнього ворога!

Бажаю усім наснаги, твердості духу, упевненості у власних силах задля утвердження європейських ідеалів народовладдя та історичних українських традицій самоорганізації громад.  Слава Україні!             


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень