A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Депутати затвердили бюджет Маньківської селищної територіальної громади на 2023 рік

Дата: 22.12.2022 16:21
Кількість переглядів: 986

  Сьогодні 22 грудня 2022 року, під головуванням селищного голови Валерія Івасюка відбулось пленарне засідання 25 сесії VIII скликання Маньківської селищної ради. У роботі сесії взяли участь 22 депутати. Наступні народні обранці: Демченко Володимир, Риндюк Валентин, Ямковенко Юрій без поважних причин (без попереджень) взагалі не зявилися на пленарне засідання сесії.

Фото без опису

   Варто зазначити, що завдяки плідній роботі та взаємодії депутатського корпусу, всі винесені питання попередньо були ретельно опрацьовані та розглянуті на засіданнях постійних депутатських комісій.

  Перед початком сесії присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих військових та мирних жителів, які загинули від початку повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ на територію Україну.

 Перед розглядом питань порядку денного головуючий на сесії Валерій Івасюк привітав директора Маньківської багатопрофільної лікарні з нагоди дня народження.

Фото без опису

 На розгляд засідання було винесено 67 питань порядку денного. Після вступної частини народні обранці приступили до своєї роботи. Головним з питань порядку денного було затвердження проекту бюджету Маньківської селищної територіальної  громади на 2023 рік. З даним проектом детально ознайомила начальник фінансового управління Світлана Самойленко. Вона зазначила,що за 11 місяців 2022 року до загального фонду бюджету Маньківської селищної територіальної громади надійшло 114 631,6 тис. грн власних та закріплених доходів. Уточнені планові показники забезпечені на  102,5  % або на  2 793,0 тис.грн більше. Прогнозні доходи загального фонду проекту бюджету громади на 2023рік (без врахування міжбюджетних трансфертів)  розраховано в сумі 123 235,0 тис. грн що становить 96,4 % до очікуваних надходжень у 2022 році або на  4 574,8  тис. грн менше. Військові дії спричинили руйнівний вплив на життя людей та масове порушення ланцюгів економічної діяльності, що насамперед призводить до спаду ділової активності підприємств. При прогнозуванні дохідної частини бюджету на 2023 рік було враховано фактичне виконання дохідної частини бюджету за результатами попередніх періодів та за 11  місяців 2022 року, норми податкового та бюджетного законодавства, пропозиції Головного управління ДПС у Черкаській області та прогнозні обсяги надходжень податків та зборів. Загалом, проаналізувавши хід виконання бюджету громади у поточному році, врахувавши зміни у законодавчих актах та запровадження мінімальної  заробітної плати з 1 січня  у розмірі 6 700 грн та посадового окладу працівника 1 тарифного розряду  ЄТС  з 1 січня 2 893 грн, планується затвердити бюджет селищної територіальної громади на 2023 на рівні 186,8млнгрн, що на 3,7млн. грн менше проти показника 2022 року.

Фото без опису

   Після депутати  внесли зміни до бюджету селищної  ради, які були викликані у зв’язку з необхідністю розподілу обсягів коштів з бюджету Іваньківської сільської територіальної громади. Кошти в сумі  3 220 грн  спрямовані на відшкодування витрат з корекційно-розвиткових занять з дітьми інклюзивно-ресурсного центру  відділу освіти молоді та спорту Маньківської селищної ради; 7 600 грн - на придбання запасних частин до автомобіля Опель-Комбо та  4 400 грн – на придбання безкоштовних ліків для забезпечення  пільгових категорій населення Іваньківської сільської громади.

  Серед інших питань, що розглядалися на сесії селищної ради було затвердження плану  роботи Маньківської  селищної  ради на І півріччя 2023 року , відповідно до якого: у І кварталі 2023 року заплановано заслухати -  звіти депутатів  перед своїми виборцями; звіти про роботу старост старостинських округів;  звіт про виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Маньківської селищної територіальної громади за 2022 рік та затвердити звіту про виконання бюджету Маньківської селищної територіальної громади  за 2022 рік.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

  Відповідними рішеннями народними обранцями були внесені зміни до програми розвитку «первинки»; програми соціального захисту ветеранів війни, осіб з інвалідністю та малозабезпечених громадян; програми соціально - економічного та культурного розвитку Маньківської селищної територіальної громади. Крім цього на сесії було  затверджено категорії осіб безкоштовного та пільгового харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти; встановлені ліміти бензину на службові автомобілі та  затверджено  фінансовий план підприємства Маньківської багатопрофільної лікарні.

Фото без опису

  Левову частку від усіх питань порядку денного склали  земельні питання. Загалом, майже всі питання порядку денного були прийняті одностайно. Сесія селищної ради була конструктивною та плідною.

Фото без опису

   Прийняті рішення та результати поіменного голосування засідання  25 сесії селищної ради VIII скликання будуть оприлюднені на офіційному вебсайті Маньківської селищної ради для ознайомлення у строки визначені Законом України «Про доступ до публічної інформації».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень