A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

«Для нас у пріоритеті – стратегічні екологічні проєкти», – Олександр Турченяк

Дата: 20.03.2023 12:33
Кількість переглядів: 109

Черкащина вивчає та запозичує практики інших областей у поводженні з побутовими відходами. Своїм досвідом із представниками тергромад Черкаського району ділилися представники КП «Зелене місто». Як у Львові налагоджують процес сміттєперероблення, ішлося на нараді за участі заступника очільника області Олександра Турченяка.

Фото без опису

Щороку в області утворюються тонни сміття, яке захоронюється на полігонах і звалищах області. Загалом на Черкащині офіційно обліковується 21 полігон для твердих побутових відходів і понад 450 сміттєзвалищ.

– Проблема утилізації відходів гостро стоїть для нашого регіону, – відзначив Олександр Турченяк. – Попри виклики повномасштабної війни, за завданням начальника ОВА ми продовжуємо роботу з пошуків шляхів оптимального вирішення. Задля цього переймаємо досвід колег, які значно випередили нас у цьому питанні. До прикладу, у Львові вже готовий проєкт будівництва сміттєпереробного заводу. 

Фото без опису

За словами директора КП «Зелене місто» Тараса Калужного, на втілення цього проєкту Львову вдалося залучити кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку, отримати грант від Східноєвропейського  партнерства з енергоефективності та довкілля фонду E5P. Підтримали проєкт і з міського бюджету. Загалом вартість будівництва оцінюється у понад 36 млн євро.

– Для нас у пріоритеті стратегічні проєкти, які б дозволили значно поліпшити управління відходами на Черкащині, – наголосив заступник очільника області. – Як показав досвід, окремі точкові заходи дають певний ефект, хоча для стратегічного вирішення проблеми поводження з побутовими відходами його недостатньо. На рівні області ми готові підтримувати ініціативи територіальних громад, які, об’єднуючи зусилля, можуть втілювати спільні комплексні екологічні проєкти, ініціювати співпрацю з донорами та міжнародними партнерами.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень