A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Члени виконкому затвердили місцевий план основних заходів цивільного захисту на 2023 рік

Дата: 14.04.2023 10:17
Кількість переглядів: 147

13 квітня 2023 року під головуванням селищного голови Валерія Івасюка у сесійній залі Рогівського старостату відбулося виїзне засідання виконавчого комітету Маньківської селищної ради. На розгляд членів виконкому було винесено 15 питань. Зокрема в ході роботи було заслухано звіт начальника сектору культури та туризму, затверджено місцевий план основних заходів цивільного захисту, затверджено заходи присвячені пам`ятним датам історичних подій Другої світової війни та ін.

Фото без опису

    З метою оперативного і якісного вирішення завдань цивільного захисту членами виконкому було  затверджено місцевий план основних заходів цивільного захисту, з яким виступив головний спеціаліст з питань цивільного захисту Володимир Михайловин.  Основними з яких є: створення та поповнення фонду захисних споруд цивільного захисту, зокрема шляхом обстеження та взяття на облік підземних і наземних будівель і споруд, з метою встановлення можливості щодо їх використання для укриття населення як споруд подвійного призначення та найпростіших укриттів; здійснення       комплексу заходів,  спрямованих  на        приведення захисних споруд у стан, необхідний для приведення їх у готовність до використання за призначенням; накопичення засобів радіаційного та хімічного захисту для органів управління цивільного захисту громади; забезпечення проходження навчання керівним складом і фахівцями, діяльність яких пов’язана з організацією заходів цивільного захисту в Навчально-методичному центрі цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Черкаської області та на Уманських територіальних курсах цивільного захисту та безпеки життєдіяльності III категорії та ін.

Фото без опису

  Також на засіданні виконкому було заслухано звіт начальника сектору культури та туризму про роботу.  За результатами розгляду звіту роботу визнано задовільною, а очільнику культури Миколі Потапенку було рекомендовано  - забезпечувати раціональне використання бюджетних коштів у закладах культури; спрямовувати роботу на збереження і примноження українських народних традицій та звичаїв, створення умов для розвитку самодіяльної аматорської творчості, організації якісного дозвілля населення, естетичного виховання підростаючого покоління, модернізації діяльності бібліотек та музею; надавати сільським установам культури методичну допомогу за напрямками діяльності, узагальнювати і поширювати кращий досвід культурно-просвітницької діяльності бібліотек; продовжувати роботу над зміцненням матеріально-технічної бази закладів культури, музею; приділити увагу участі у грандових проектах та ін.

Фото без опису

   Важливим було питання затвердження  заходів з відзначення річниці історичних подій Другої світової війни. Після детального розгляду  сектору культури було доручено  - провести меморіальні, урочистості та культурно-мистецькі заходи із відзначення Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні;  патріотичні заходи у закладах освіти, військових частинах та інших закладів для молоді за участю ветеранів війни, борців за незалежність України;  упорядкувати та підтримувати у належному стані меморіали, пам’ятники та інші місця поховань жертв Другої світової війни; провести виставок фото - та архівних документів, присвячених Другій світовій війні. Релігійним організаціям рекомендовано провести панахиди за жертвами Другої світової війни, молебні за захисників Вітчизни.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  З усіма прийнятими рішеннями можна буде ознайомитися на офіційному сайті Маньківської громада після їх опублікування у визначений законодавством термін. 

  На завершення директор служби зайнятості Галина Гаврилюк  донесла до присутніх інформацію про мікрогранти від держави для відкриття власного бізнесу та виплат компенсацій за створення робочих місць і працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  Далі робоча група Черкаської ОВА у складі заступника директора Департаменту-начальника управління планування регіонального розвитку Сергія Даниленка; начальника управління аргопромислового виробництва Валентини Сокирко; директорки агенції регіонального розвитку Ілони Приходько; голови регіональної ради підприємців Сергія Білика зупинилися на основних моментах стратегії розвитку Маньківської громади та акцентували увагу присутніх на питаннях регіонального місцевого економічного розвитку громади, розвитку агропромислового комплексу та розвитку бізнесу в регіоні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень