Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Народні обранці підтримали звернення до Служби автомобільних доріг щодо термінового проведення капітального та поточного ремонту доріг загального користування державного значення

Дата: 21.04.2023 11:26
Кількість переглядів: 123

 20 квітня 2023 року, під головуванням селищного голови Валерія Івасюка відбулось пленарне засідання 27 сесії  VIII  скликання Маньківської селищної ради. У роботі сесії взяли участь 23 депутати. Перед початком сесії присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих військових та мирних жителів, які загинули від початку повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ на територію Україну.

Фото без опису

  На розгляд засідання було винесено 114 питань порядку денного. 

  Після вступної частини народні обранці приступили до своєї роботи. Першими з питань  депутати внесли зміни до програми створення, поновлення та використання місцевого матеріального резерву для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру і до програми розвитку та забезпечення функціонування системи оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій на території Маньківської СТГ з якими виступив головний спеціаліст з питань цивільного захисту та мобілізаційної роботи Володимир  Михайловин.

Секретар ради Алла Павленко доповіла присутнім про необхідність внесення змін до програми програму профілактики злочинності та комплексної програми забезпечення техногенної та пожежної безпеки, цивільного захисту.

Фото без опису

      Йшлося на сесії і про програму фінансової підтримки діяльності Уманської районної державної адміністрації. Селищний голова Валерій Івасюк повідомив, що програма приймається з метою забезпечення необхідних сприятливих умов функціонування відділів  та створення належних умов для виконання делегованих повноважень Уманської районної військової адміністрації.

Про внесення змін до рішення селищної ради від 22.12.2022 №25-7/VIII «Про бюджет Маньківської селищної територіальної  громади на 2023  рік» поінформувала присутніх начальник фінансового управління  Світлана Самойленко. Зміни викликані у зв’язку з необхідністю  розподілу обсягу коштів  з інших бюджетів; розподілу  вільного залишку, що  утворився станом  на 01.01.2023 року та  перерозподілу видатків у межах призначень головних розпорядників коштів. Депутати детально розглянули усі запропоновані статті видатків окремо по кожній галузі. Відтак, зокрема на виконавчий комітет для виконання програм виділили 1 млн. 638 тис. 479 грн.; для Відділ освіти, молоді та спорту - 75 тис. грн.; для сектору культури – 8 тис. грн.; для Маньківська багатопрофільна лікарня – 440,5 тис. грн.; для Маньківський центр первинної медико-санітарної допомоги– 185 тис. грн.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Позитивного схвалення депутатів отримало звернення до Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, Служби автомобільних доріг у Черкаській області, ДП «Служба автомобільних доріг у Черкаській області», Черкаської обласної військової адміністрації, Уманської районної військової адміністрації, щодо виділення у 2023 році необхідних коштів на проведення капітального ремонту автодоріг Т-24-06 від а/д М-05-Маньківка-Іваньки-Буки на ділянках  0+000-км 7+156 і км 11+220 – км 31+200 та автодороги Т-24-11 Звенигородка-Катеринопіль-Тальне-Маньківка на ділянці км 44+600 і км 62+500  - км 74+000, які є важливими логістичними, продовольчими та найголовніше стратегічними в час війни напрямками обласного та всеукраїнського значення.

Фото без опису

   Серед інших питань, що розглядалися на сесії  були питання затвердження порядку списання майна;  реконструкції овочесховища Кищенецької школи під укриття; будівництва укриття для Маньківської школи №1; включення об’єктів до Переліку другого типу; затвердження детальних планів території житлової та громадської забудови та ін.     

Фото без опису

  Відповідними рішеннями народними обранцями було передано транспортний засіб та майна у господарське відання на баланс відділу освіти, молоді та спорту.

Фото без опису

   Левову частку від усіх питань порядку денного склали  земельні питання. Загалом, майже всі питання порядку денного були прийняті одностайно.

Фото без опису

Фото без опису

  В різному було обговорене звернення громадянки Галини Сіпко ініційоване депутатом Валентином Риндюком. 

Фото без опису

Сесія селищної ради була конструктивною та плідною. Прийняті рішення та результати поіменного голосування засідання  27 сесії будуть оприлюднені на офіційному вебсайті Маньківської селищної ради для ознайомлення у строки визначені Законом України «Про доступ до публічної інформації».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень