A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Уряд розширив Проєкт єОздоровлення

Дата: 18.08.2023 09:33
Кількість переглядів: 125

Діти з усієї України, які потребують соціальної підтримки, можуть відпочити та оздоровитися. Проєкт єОздоровлення – розширили. На початку літа розпочав дію пілотний проєкт – єОздоровлення. У рамках проекту був запроваджений механізм “гроші ходять за дитиною” –  для оплати послуг з оздоровлення та відпочинку дітей, що потребують особливої соціальної уваги і підтримки.

Фото без опису

Завдяки проекту, який реалізується Мінсоціполітики, вперше батьки дитини, яка виховується в малозабезпеченій сім’ї та належить до таких категорій як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина з багатодітної сім’ї змогли отримувати кошти від держави на оздоровлення дитини. Ці кошти зараховуються на банківський рахунок одного з батьків і витрачати їх можна виключно на придбання путівки до дитячого табору.

На початку реалізації проекту фокус допомоги був спрямований на дітей, які, внаслідок війни, опинились у найбільш складному становищі, тобто дітей з регіонів, що були в тимчасовій окупації, знаходяться в зоні активних бойових дій чи на кордоні з російською федерацією.

Наразі до Постанови внесено зміни, які розширюють його дію на дітей з усієї України, які виховуються в малозабезпеченій родині і належать до таких категорій як дитина з інвалідністю (здатна до самообслуговування) або дитина з багатодітної сім’ї. Відтепер, незалежно від місця проживання такої дитини, її родина отримала право і можливість скористатися державною програмою єОздоровлення.  На відпочинок чи оздоровлення кожної дитини буде надано 14,165 тис. грн.

Нагадаємо, що батьки дітей, які відповідають зазначеним  критеріям, отримають сповіщення про право на отримання коштів електронним повідомленням або теелфоном від працівника органу соціального захисту.

Щоб скористатися послугою, одному з батьків дитини треба звернутись до Приватбанку,  отримати картку із спеціальним режимом використання й дочекатися зарахування коштів. Далі – самостійно обрати заклад для відпочинку чи оздоровлення дитини, з переліку закладів з Державного реєстру  майнових об’єктів оздоровлення та відпочинку дітей. Потім – забронювати місце для відпочинку своєї дитини у цьому закладі і розрахуватися за путівку отриманою карткою.

Аби забезпечити максимальну безпеку оздоровлення дітей, до переліку включено лише заклади вищої категорії.

Для уточнення інформації щодо проекту можна звертатися до місцевого структурного підрозділу з питань соціального захисту  або  Національної соціальної сервісної служби  (044) 2898789.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень