Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Члени виконкому заслухали звіт про готовність закладів освіти до нового навчального року

Дата: 22.08.2023 15:33
Кількість переглядів: 87

22 серпня 2023 року під головуванням очільника Маньківської громади Валерія Івасюка відбулося чергове засідання виконавчого комітету Маньківської селищної ради. У ході засідання розглянуто низку важливих питань з різних сфер життєдіяльності громади.  У засіданні взяли участь 9 членів виконавчого комітету, керівники відділів та начальники структурних підрозділів селищної ради.

Фото без опису

    До порядку денного було включено 18 проєктів рішень, які стосувались наступних питань: розгляду звіту про виконання бюджету Маньківської селищної територіальної громади  за 1 півріччя   2023 року та внесення змін до його розпису на 2023 рік; про готовність закладів освіти до нового навчального року; звіту про роботу начальника відділу будівництва, архітектури, житлово-комунального господарства, комунального майна; про хід виконання програми соціально-економічного та культурного розвитку Маньківської селищної територіальної громади на 2022-2024 роки; встановлення тарифу на виробництво теплової енергії; організацію радіаційного та хімічного спостереження на території Маньківської селищної територіальної громади; надання дозволу на вирізку дерев та ін.

Фото без опису

         Після хвилини мовчання начальник фінансового управління Світлана Самойленко прозвітувала про виконання бюджету Маньківської селищної територіальної громади  за 1 півріччя 2023 року та внесення змін до його розпису.

Фото без опису

         Начальник відділу освіти, молоді та спорту Юрій Безверхий у своєму виступі зазначив, що у громаді функціонує 12 закладів, де здобуває освіту 464 дітей віком від 2 до 6 (7) років. У 2022-2023 навчальному році функціонувало 11 закладів загальної середньої освіти, з них 1 навчально-виховний комплекс та 1 заклад, що має статус опорного. У 2022 році створено 2 філії - Кривецька та Попівська філії Маньківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1.

Фото без опису

         Оскільки 2022-2023 навчальний рік проходив в умовах воєнного стану, то основна робота спрямовувалась на створення безпечних умов навчання: облаштовано 7 укриттів та проведена робота по облаштуванню найпростішого укриття в інших навчальних закладах.

         У 2023 році до місць навчання і додому здійснено підвезення 179 учнів, які проживають за межею пішохідної доступності. Шкільними автобусами здійснюється і перевезення вихованців ДЮСШ, спортивних команд різних вікових категорій на змагання.

         Незмінною залишається мережа позашкільних закладів, яка представлена двома позашкільними закладами - Маньківським центром дитячої та юнацької творчості та Маньківською дитячо-юнацькою спортивною школою.

    Маньківський міжшкільний навчально-виробничий комбінат є центром профорієнтації, трудової, допрофесійної та професійної підготовки учнів закладів загальної середньої освіти територіальної громади. У комбінаті за технічним профілем навчається 238 учнів з 9 закладів ЗЗСО Маньківської територіальної громади.

         Наприкінці доповіді Юрій Безверхий зазначив, що зараз ведеться активна підготовка до організації харчування дітей та подякував усім причетним до підготовки до нового навчального року: адміністрації закладів, вчителям, батькам.

   Начальник відділу будівництва, архітектури, житлово-комунального господарства, комунального майна виконавчого комітету Маньківської селищної ради Алла Пашніна зазначила, що надходження заяв до відділу для отримання адміністративних послуг здійснюється через ЦНАП, а також подаються заяви безпосередньо замовниками через додаток ДІЯ або електронні кабінети користувачів Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Фото без опису

       Видача містобудівних умов та обмежень забудови земельних ділянок, будівельних паспортів, а також присвоєння, зміна, коригування адрес об'єктам будівництва та об'єктам нерухомого майна проводиться виключно через портал Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

       Решта послуг, а саме: підготовка вихідних матеріалів для подальшого розроблення містобудівної та землевпорядної документації здійснюється безпосередньо у відділі за зверненням заявників.

Проаналізувавши роботу за січень-серпень 2023 року у порівнянні з відповідним періодом 2022 року робота з опрацювання та надання послуг у сфері містобудування та архітектури збільшилась на 28 %, зокрема: за період січень - серпень 2022 року начальником відділу опрацьовано 76 заяв, які надійшли безпосередньо до відділу, за відповідний період 2023 року звернень збільшилось до 105.

Також було розглянуто інші питання, які стосувалися благоустрою, взяття на квартирний облік дитини, позбавленої батьківського піклування, виконання опікунами своїх обов’язків.

         Члени виконкому одностайно підтримали всі рішення винесені на засідання, які відповідно до регламенту будуть оприлюднені на офіційному Веб-сайті Маньківської селищної ради.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень