Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Майстрині народного мистецтва України Світлана БАС та Анжела ДРАЧ представили Маньківщину на благодійному ярмарку у Києві

Дата: 14.12.2023 11:38
Кількість переглядів: 112

Нещодавно у Києві відбувся благодійний ярмарок до Дня Святого Миколая у музеї Гончара. Дерев'яні іграшки, ляльки-мотанки, вишиванки та новорічні прикраси, свічки з бджолиного воску і солом'яні дідухи, писанки та традиційні іграшки свищики у вигляді коників, оленів, баранців - це традиційні символи одного з найголовніших свят року - Різдва.

Фото без опису

Десятки майстрів з різних куточків країни представили товари ручної роботи на святковій виставці-ярмарку у музеї Івана Гончара.

Маньківщину на ярмарку представили члени Національної спілки майстрів народного мистецтва України Світлана Бас та Анжела Драч, вироби яких користуються неабиякою популярністю.

"Нашим спільним завданням у цей нелегкий для країни та кожного з нас час є пронести вогонь традиції, зігрівати один одного спілкуванням, теплими рукотворними дарунками, турботою та доброчинністю на користь нашої спільної перемоги!" - зазначила Світлана Бас.

Фото без опису

У Різдвяному ярмарку взяли участь понад 50 майстрів. Кожен з них не просто продавав виготовлені власноруч вироби, а й розповідав про їх історію та значення в українських традиціях.

За два дні подивитися на традиційні різдвяні прикраси і дізнатися їх багатовікову історію прийшли понад тисячу осіб.

На події можна було не лише придбати вподобаний виріб, а й написати різдвяні листи для українських воїнів та задонатити на тактичну медицину для наших захисників і захисниць.

Дякуємо нашим майстрам! Завдяки Вам зберігаємо і розвиваємо українську традицію.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень