Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Увага! Оголошення!!!

Дата: 26.01.2024 09:11
Кількість переглядів: 41

Шановні власники житлових будинків та квартир, які розмістили  у своїх помешканнях внутрішньо-переміщених осіб та мають намір отримувати компенсацію за їх розміщення !!!

Фото без опису

Відповідно до пункту 2 Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб» (далі – Порядок), затвердженого Постановою КМУ від 19 березня 2022 р. № 333 (із змінами) компенсація надається фізичним особам — громадянам України, які є власниками житла або їх представниками, наймачами (орендарями) житла державної або комунальної власності, спадкоємцями, які прийняли спадщину, і безоплатно розміщували у своїх житлових приміщеннях внутрішньо переміщених осіб, крім осіб, з якими вони пов’язані родинними відносинами, споріднення яких засноване на шлюбі та кровному рідстві (чоловік, дружина, батько, мати, діти, онуки, зокрема повнолітні) для покриття витрат, пов’язаних з безоплатним розміщенням внутрішньо переміщених осіб.

Враховуючи вищезазначене, компенсація за розміщення таких осіб нараховуватися не буде.

НАГОЛОШУЄМО,  що відповідно до п. 4 Порядку передбачено, що особи, які розмістили внутрішньо переміщених осіб, зобов’язані в день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості подати повідомлення згідно з додатком 1 разом з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у житловому приміщенні.

Комісією Маньківської селищної ради будуть проведені перевірки факту розміщення ВПО, у разі виявлення порушень (факту відсутності ВПО) дана інформація буде направлена в правоохоронні органи та до Міністерства  з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Враховуючи вищезазначене, рекомендуємо власникам, у яких проживають ВПО з родинними зв’язками, або в яких ВПО вибули, подати відповідне повідомлення до Маньківської селищної ради (каб № 8 ІІ поверх)

Наголошуємо на необхідності неухильного дотримання умов Порядку та недопущення надання недостовірних даних щодо фактичного розміщення та кількості внутрішньо переміщених осіб.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень