Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

На Поташі вшанували пам’ять загиблого Героя Олександра Клочана

Дата: 07.02.2024 12:59
Кількість переглядів: 90

Ще зовсім недавно українці жили під мирним небом, радісно зустрічали світанки, ростили дітей і не знали дуже багатьох слів пов’язаних з війною. В один день, весняним ранком 2014 року, наше життя змінилося. Майже кожну українську родину опалило полум’я військових дій, які розпочалися на території нашої держави.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

    Український народ як одне єдине ціле став на захист своєї території. Солдати добровольчих загонів та регулярної української армії щоденно віддають життя за кожного з нас. Сумно від того, що білими лебедями в небеса відлітають найкращі. Цвіт української землі. Безстрашні, мужні наші Герої, що віддали своє життя за свободу рідної землі.

   Нерідко в небесній височині можна побачити, як раптово, немов одірвавшись, падає зоря і згорає блискавично, не встигнувши долетіти до землі. Люди вважають, що падаюча зірка - це раптово обірване чиєсь життя. Так і зірка Олександра Клочана спалахнула на небосхилі, яскраво горіла його добрими вчинками, неперевершеним талантом, гідними подвигами та й погасла.

   Ворожий снаряд під час артобстрілу в м.Дебальцево забрав життя 22-річного юнака. Клочан Олександр народився  29 грудня 1992 року в селі Поташ. Після закінчення 11 класів Маньківської загальноосвітньої школи у 2011 році по 2014 рік навчався Тальянківському агротехнічному коледжі. У червні 2014 року призваний на контрактну військову службу в 101-у бригаду окремого батальйону охорони Генерального штабу України. З серпня місяця приймав участь в антитерористичній операції під Дебальцево.

Олександр Клочан нагороджений:

Наказом Міністра оборони України від 29.04.2015 № 290 нагороджений нагрудним знаком «Знак пошани»; Указом Президента України № 282/2015 від 23 травня 2015 року, «За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня  (посмертно); Нагороджений грамотою Черкаської ОДА та Черкаської обласної ради «За особливі заслуги перед Черкащиною». Пам’ятним знаком «Почесний громадянин Маньківського району»  (посмертно), за особисту мужність і героїзм, виявлений у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу.

Фото без опису

  Сьогодні 07 лютого на центральній площі Поташі відбувся  мітинг-реквієм, приурочений вшануванню пам’яті загиблого Героя  Олександра Клочана.  На знак данини пам’яті загиблому Герою прийшли віддати шану заступник селищного голови Олег Мельник, працівники виконавчого апарату селищної ради, бойові побратими, волонтери, друзі, односельці, освітяни. По закінченню мітингу всі присутні вшанували пам'ять полеглого Олександра Клочана хвилиною мовчання та покладанням квітів до памʼятника полеглого Героя.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень