Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

У Маньківці відбулись урочисті заходи з вшанування учасників бойових дій на території інших держав та воїнів-афганців

Дата: 15.02.2024 12:20
Кількість переглядів: 87

   15 лютого 2024 року минає 35-та річниця виведення військ з Афганістану. Цього дня також відзначають  День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Традиційно цього дня у парку Слави Маньківки відбулося вшанування полеглих Героїв та покладання квітів до пам’ятника воїнам-афганцям.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

  «Афганістан...Промовляючи це слово, болить душа, крається серце, замирає подих, тому що на пам'ять спадають страшні події, які чорною тінню пройшли по душах та долях людей. Уже 35 років у нашій свідомості ця країна асоціюється з болем втрат, людським лихом, справжнім пеклом, до якого потрапили наші земляки, юнаки, яким ледь-ледь виповнилось двадцять років.  Афганістан - страшна пам’ять, страшної війни. Всього через горнило Афганістану пройшло  більше 160 тис. українців.  3360 загинули, в тому числі 60 вважаються зниклими безвісти або такими, що потрапили в полон. Не оминула війна і юнаків нашого бувшого  Маньківського району. Не дочекалися матері із афганського пекла трьох юнаків із Молодецького і одного із Чорної Кам’янки. - відзначив очільник Маньківської громади Валерій Івасюк. –  Сьогодні йде боротьба за нашу Україну. Воїнами пишається весь народ, бо в їхніх серцях горить вогонь любові до рідної країни, та велика віра в Перемогу. Захищаючи рідну землю від ворога, сьогодні вони віддають найдорожче - своє життя. А ми говоримо їм : «Повертайтесь живими!».

Фото без опису

   В ході зібрання присутні вшанували пам’ять учасників бойових дій на території інших держав, воїнів-афганців та у теперішній російсько-українській війні хвилиною мовчання.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень