Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

На черговому виконкомі заслухали звіт про виконання бюджету Маньківської селищної територіальної громади за 2023 рік

Дата: 22.02.2024 17:00
Кількість переглядів: 106

  Сьогодні, 22 лютого, відбулось засідання виконавчого комітету  Маньківської селищної ради, яке провів керманич громади Валерій Івасюк. У роботі взяли участь 12 членів виконкому, керівники відділів та структурних підрозділів селищної ради. На порядок денний винесено 5 питань, що стосувалися  забезпечення життєдіяльності  громади.

Фото без опису

  Основним питанням засідання стало заслуховування підсумків виконання бюджету Маньківської селищної територіальної  громади  за 2023 рік, який представила начальник фінансового управління Світлана Самойленко.

   За   2023 рік до  бюджету Маньківської селищної територіальної громади (далі громади)  надійшло 236 222,3 тис.грн доходів, з них:

- власні та   закріплені доходи загального фонду – 157 379,1 тис. грн              (106,5 відс. до уточненого планового  завдання);

- доходи спеціального фонду (без трансфертів ) – 8 751,9 тис.грн           (186,2 відс. до затвердженого річного завдання);

-   базова дотація – 10 654,4 тис.грн (100 відс.);

- додаткова дотація з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку  з повномасштабною збройною агресією Російської Федерації –  3 248,7 тис.грн (100 відс.);

-   освітня субвенція –  46 303,2 тис.грн (100 відс.),

          - дотація з місцевого бюджету  на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров'я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету – 1 833,3 тис.грн              (99,8 відс.);

          -  іншої дотації з місцевого бюджету - 469,7 тис.грн (100 відс.);

          - дотації  місцевого бюджету на проведення розрахунків протягом опалювального періоду за комунальні послуги та енергоносії, які споживаються установами, організаціями, підприємствами, що утримуються за рахунок відповідних місцевих бюджетів за рахунок відповідної додаткової дотації  державного бюджету - 151,8 тис.грн (99,1 відс.);

           -   до загального фонду  бюджету громади надійшли субвенції з місцевих бюджетів іншим місцевим бюджетам   у сумі 7 430,2 тис. грн.

    Вислухавши звіт, який після виконкому буде винесено і на розгляд сесії, селищний голова Валерій Івасюк зазначив, що торішній бюджет для нашої громади видався рекордним за розміром надходжень. Завдяки цьому вдалось виділити значні суми на підтримку військових формувань.

Фото без опису

  Серед рішень, які також були прийняті на черговому засіданні виконавчого комітету – стан роботи із зверненнями громадян у 2023 році. Як доповіла провідний спеціаліст (секретар керівника) відділу документообігу та організаційно-господарської роботи Лідія Воронецька: " Упродовж 2023 року зареєстровано та опрацьовано 448 звернень громадян, у тому числі 82 поштою та 366 усних. Правом на звернення в 2023 році скористалися 1012 осіб (враховуючи 22 колективних звернення, в яких було 564 підписи). За 2023 рік надійшло 22 колективних звернення.

За результатами розгляду вирішено позитивно  204,   дано  роз’яснено   згідно   з  чиним  законодавством  на  231 звернення, відмовлено в задоволенні із роз’ясненням 4, залишилося на контролі – 9 звернень.

За звітний період  на особистому прийомі до селищного голови та І-го заступника було зареєстровано  222 звернення.

Старостами старостинських округів прийнято на особистих прийомах – 134  громадянина.

На адресу селищного голови  найбільше звернень надійшло:

від учасників війни, осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників бойових дій – 14, від осіб з інвалідністю І, ІІ, ІІІ групи – 29, від членів багатодітних сімей, одиноких матерів, матерів-героїнь – 25, від учасників ліквідації  наслідків  аварії

на ЧАЕС та осіб, що потерпіли від Чорнобильської катастрофи – 5, внутрішньо переміщених осіб - 31. "

Фото без опису

  Для підтримки територіальних громад у відновленні та відбудові об’єктів цивільної та критичної інфраструктури постраждалих регіонів України шляхом надання допомоги для спільної відбудови України шляхом надання фінансової допомоги у вигляді міжбюджетних трансфертів громадам, що зазнали руйнувань та ушкоджень в наслідок російсько-української війни було обговорено та схвалено програму єдності та підтримки громад України, що постраждали внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України на 2024-2025 роки», з якою виступила секретар селищної ради  Алла Павленко.

Фото без опису

Фото без опису

   Йшлося на виконкомі і про надання дозволу на розміщення зовнішньої реклами та на проведення земляних робіт.

Фото без опису

   В різному розглядалися питання співпраці з Пенсійним Фондом України щодо оформлення пільг та субсидій жителів громади; надання матеріальних допомог військовослужбовцям громади, що проходять курс реабілітації; зміну графіка вуличного освітлення.

Фото без опису

  З усіх питань порядку денного прийнято рішення, які відповідно до регламенту будуть оприлюднені на офіційному вебсайті громади.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень