Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

В Добрянській школі проведена інформаційна лекція із запобігання вживання тютюнових та нікотинових виробів, розпиття алкогольних напоїв неповнолітніми

Дата: 26.02.2024 11:06
Кількість переглядів: 73

За останні 20 років споживання алкоголю в нашій країні збільшилося майже в два рази. Україна входить в першу п’ятірку серед 41 держави світу по рівню дитячого алкоголізму. Середній вік осіб, що зловживають пивом, коктейлями, вином знизився з 14  до 11 років.

Фото без опису

З метою запобігання вживання тютюнових та нікотинових виробів, розпиття алкогольних напоїв неповнолітніми інспекторами сектору ювінальної превенції ВП Уманського РУП спільно з начальником Служби у справах дітей Маньківської селищної ради 23.02.2024 була проведена інформаційна лекція для учнів 5-10 класів Добрянського навчального закладу.

Фото без опису

В даний час розпиття алкогольних та слабоалкогольних напоїв неповнолітніми є дуже актуальною темою. За вчинення незначних адміністративних проступків, серед яких і розпиття алкогольних напоїв, в тому числі і пива, або поява в п’яному вигляді в громадському місці неповнолітні несуть відповідальність з 16 річного віку.

Фото без опису

За розпивання спиртних напоїв на вулиці, стадіоні, у сквері, парку, усіх видах громадського транспорту і за появу в нетверезому стані в громадських місцях, складається протокол на неповнолітнього за статтею 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що тягне за собою попередження або накладення штрафу від 1 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також, розглянуто важливі аспекти Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення». Особлива увага була приділена адміністративній відповідальностіза порушення закону, а саме статті 175 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Якщо неповнолітньому не виповнилось 16 років, то за розпивання ним спиртних напоїв або куріння у громадських місцях і появу в громадських місцях у п’яному вигляді, відповідальність несуть його батьки за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме «невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей», що тягне за собою попередження або накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Правоохоронці обговорили з дітьми питання щодо недопущення порушень чинного законодавства та необдуманих вчинків, що приводять до тяжких наслідків, а також про заходи безпеки, додержання яких, допоможуть убезпечити від злочинних зазіхань.

По закінченню лекції учні взяли участь в обговоренні актуальних тем та задавали  питання співробітникам поліції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень