A A A K K K
для людей із порушенням зору
Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Сьогодні у світі відзначають Всесвітній день театру - свято митців сцени та глядачів

Дата: 27.03.2024 08:28
Кількість переглядів: 33

   Всесвітній день театру відзначають щорічно 27 березня - не просто професійне свято митців сцени, це свято мільйонів глядачів. У театрі немає другорядних професій, тому цей день святкують письменники, режисери, композитори, художники, хореографи, гримери і костюмери, оператори світла та звуку, білетери.

   Міжнародний день театру відзначається з 1962 року за ініціативою Міжнародного інституту театру (International Theatre Institute, ITI). Свято припадає на березень і служить приводом для театральних колективів вшанувати свою професію та поділитися радістю театру з глядачами. Започатковане це свято було у 1961 році французьким театральним діячем Жаном Кокто на честь першої театральної вистави у Стародавньому Римі.

  «День театру» - професійне свято працівників театру: акторів, театральних режисерів - постановників, продюсерів, світлотехніків, звукоінженерів, монтувальників декорацій і навіть білетерів і гардеробників. Це не просто професійне свято митців сцени, це свято мільйонів глядачів.

Фото без опису

   Театр – це фабрика емоцій. З цієї фразою важко сперечатися. Адже кожен, хто хоча б раз був на виставі, байдужим до цього виду мистецтва не залишиться. Когось дійство на сцені вражає до глибини душі, а гра акторів змушує плакати чи сміятися, когось дивуватися, аплодувати, вимовляти такі любі кожному акторові слова: «браво», «на біс».

   Театральне мистецтво завжди робить свій внесок у розвиток індивідуальності людини. Це свято прекрасних вистав, яскравих емоцій, життя з справжніми почуттями і щасливими подіями, гри з цікавими ролями і приголомшливими ідеями. Нехай похід в театр завжди дарує масу приємних вражень від видовищ, нехай театральне творчість надихає нас і наповнює світлою любов’ю, драми і комедії зі сцени допомагають щиро відчувати і сміятися, порівнювати добро і зло, розділяти кордони радості і смутку, усвідомлювати, у чому щастя і що таке любов.

  Нехай Ваша душа завжди буде сприйнятлива до прекрасного, нехай театральна сцена дивує Вас і хвилює уяву, зачіпаючи струни душі, занурюючи в світ дивовижного і незвичайного.

Театр — це окремий дивовижний світ, так нехай він прикрасить кожен день вашого життя!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень