Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Звернення селищного голови Валерія ІВАСЮКА з нагоди Дня пам’яті про Чорнобильську катастрофу

Дата: 26.04.2024 08:29
Кількість переглядів: 50

   Шановна Маньківська громадо! Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС. Сьогодні у цілому світі день пам’яті! Міжнародний день пам'яті про Чорнобильську катастрофу! Про найбільшу техногенну катастрофу в історії людства. У результаті аварії на Чорнобильській АЕС було викинуто в 100 разів більше радіації, ніж від ефекту атомних бомб, скинутих на Хіросіму і Нагасакі в 1945-у році. Ядерні дощі пройшли так далеко, що дійшли навіть до Ірландії.

Фото без опису

  У мирний час Україна втратила частину своєї території, яка внаслідок Чорнобильської катастрофи стала непридатною для проживання. А також тисячі людських життів, яких вбив і вбиває досі ніби мирний атом. Десятки тисяч українців стали біженцями.

Винен у цій трагедії – злочинний московський режим. На їх совісті жертви та скалічені долі.

  У наш час вже відкрито кремлівський режим вбиває десятки тисяч українців, робить безлюдними сотні тисяч квадратних метрів української землі. Погрожують Україні і ядерним ударом.

  У 1986 році Україну та світ від ядерної чуми врятували Герої-пожежники, військові, інженери, вчені. 

     Роковини Чорнобиля – нагода привернути увагу до ще однієї болючої теми. Два роки тому, з 24 лютого до 31 березня, Чорнобильська АЕС була окупована російськими військами. Поведінка росіян на окупованій ЧАЕС рік тому шокувала невіглаством щодо того, на якому обʼєкті вони перебувають. Вона виразно засвідчила, чим урешті обертається незнання і спотворення історії.

  У наш час Україну та світ від рашистської чуми врятують наші Герої-захисники, мужні воїни з Маньківщини та всіх регіонів України.

Щиро дякую всім, хто йшов у ядерне пекло рятувати усіх нас, розуміючи небезпеку, усвідомлюючи наслідки. Ви врятували Україну. Перемогли у своїй війні.

Подвиг ліквідаторів аварії на ЧАЕС назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу.

Схиляємо голови перед пам’яттю загиблих у цій боротьбі.

Слава Героям-чорнобильцям! Слава ЗСУ! Слава Україні!

 

Селищний голова                                              Валерій ІВАСЮК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень