Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Сусп. - пол. новини

Ігор Табурець про ситуацію в області на ранок 30 січня

Майже три години вночі область була на тривозі. Через чергову ворожу атаку з повітря. Про це повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. Як він зауважив, на Уманщині маємо влучання “шахеда” по закинутій споруді. Водночас ще один ударний БпЛА успішно знищений нашими захисниками.

08:49:36 30.01.2024

На Черкащині прогнозують по-весняному погожу погоду

Зазвичай кінець січня-початок лютого найхолодніший період року у нашому регіоні. Втім із 24 січня на Черкащині не по сезону тепло. Про те, чого очікувати від погоди цього тижня розповів начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

08:15:49 30.01.2024

СБУ викрила адмінів груп, які сприяли ухилянтам уникненню мобілізації

Кіберфахівці Служби безпеки заблокували 7 груп у месенджерах, які допомагали уникнути мобілізації чоловікам призовного віку на Черкащині. Адміністрували деструктивні Телеграм-канали та групи у месенджер «Viber» мешканці регіону. Вони особисто «повідомляли» про заходи, які проводять Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки на території області.

12:22:36 29.01.2024

День пам'яті Героїв Крут

29 січня українці вшановують пам'ять Героїв Крут – студентів, які відчайдушно стримували більшовицький наступ біля залізничної станції, внаслідок чого більшовицькі війська втратили боєздатність на декілька днів, що дало час українській делегації укласти Берестейський договір.

09:21:00 29.01.2024

Відбудова на своїй земельній ділянці: стартував новий тип компенсації за зруйноване житло

Українці чий приватний будинок був повністю зруйнований зможуть отримати компенсацію на відбудову на власній земельній ділянці через єВідновлення. «Відтепер у рамках компенсації за зруйноване житло доступна не тільки можливість отримати кошти на придбання нового помешкання, але й на те, щоб повністю відбудуватися на своїй землі. При цьому вона може знаходитися будь-де на території України, окрім тимчасово окупованих територій чи зони бойових дій. Це необовʼязково має бути та сама земля, де знаходився знищений будинок.

09:18:01 29.01.2024

Уряд продовжив всі виплати для ВПО до 1 березня

Уряд під час засідання 26 січня ухвалив рішення про автоматичне продовження всіх виплат для всіх внутрішньо переміщених осіб до 1 березня. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

09:17:30 29.01.2024

Звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки! Кілька речей за цей день варто сказати. Перше – вдячність усім нашим воїнам. Кожному й кожній, хто зараз на позиціях, хто у бою, на бойових постах, на бойових завданнях – на всій лінії фронту, від Купʼянська до Кринок. Усім, хто відновлюється після поранень. І хто тренується, щоб приєднатись до Сил оборони та безпеки України. Особливо сьогодні я хочу відзначити наших прикордонників – воїнів підрозділів Прикордонної служби України, які не лише захищають наш державний кордон, але й нарівні з усіма воюють на різних напрямках фронту. Бригада «Сталевий кордон» – міцні воїни, захист Харківщини, Купʼянський напрямок – я дуже вдячний усім вам.

09:12:50 29.01.2024

27 січня - Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

27 січня в Україні і світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Цей День проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року, співавторами якої виступили 100 держав, в пам’ять про жертв нацистського терору під час Другої світової війни.

14:42:32 26.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень