Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Сусп. - пол. новини

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Із 1 січня POS-термінали стали обов'язковими в населених пунктах з чисельністю понад 5 тисяч жителів. Застосування POS-терміналів суб’єктами господарювання з початку нинішнього року стало обов’язковим у населених пунктах, де проживає більше 5 тисяч осіб. Це викликано тим, що з 1 січня 2024 року набув чинності підпункт 2 пункту 1 Постанови Кабінету Міністрів України від 29 липня 2022 року № 894 «Про встановлення строків, до настання яких торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари, (надані послуги)», що розширює коло суб’єктів господарювання, що в обов’язковому порядку мають забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків за товари та послуги.

12:53:22 26.01.2024

Державні послуги для тих, хто рятує життя, — на Гіді

Працівники ДСНС щодня рятують людські життя, кожна ліквідована пожежа чи надзвичайна ситуація — результат їхньої роботи. Щоб зробити життя працівників ДСНС комфортнішим, зробили добірку держсервісів у сфері безпеки життєдіяльності на Гіді державних послуг.

11:30:04 26.01.2024

Перебування в укриттях з домашніми тваринами тепер офіційно дозволено

Відтепер в Україні дозволено брати домашніх улюбленців до об’єктів цивільного захисту під час повітряної тривоги. Це можливо за умови, якщо власники тварин забезпечать безпеку оточуючих та майна.

11:27:27 26.01.2024

Для забезпечення українців доступним житлом Уряд розробляє пільгові програми «Оренда з правом викупу» та «Соціальна оренда»

Для забезпечення українців доступним житлом Уряд розробляє декілька пільгових програм. Крім вже існуючої програми єОселя з’являться механізми «Оренда з правом викупу» та «Соціальна оренда». Про це розповіла Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко під час онлайн-виступу на заході «Система доступного орендного житла в Україні».

09:37:59 26.01.2024

Ігор Миклащук про «Прозорість і підзвітність» в Уманському районі!

"Як і минулоріч, робоча група «Прозорість і підзвітність» в Уманському районі продовжуватиме працювати. Наразі, з тієї інформації, яку надали територіальні громади Уманщини, фіксуємо, що структурними підрозділами, комунальними підприємствами, управліннями територіальних громад активно здійснюється закупівля електроенергії та продуктів харчування для закладів освіти.

09:36:52 26.01.2024

Звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки!К оротко про цей день. Селектор – уранці. Доповіді військових, МВС, інформація від розвідки, доповідь із регіонів щодо ліквідації наслідків російських ударів. Одеса, Донеччина… Окремо – у Нью-Йорку сьогодні триває підготовка до засідання Радбезу ООН, міністр закордонних справ доповів щодо нашої відповідної роботи, контактів із партнерами.

09:07:49 26.01.2024

Увага! Оголошення!!!

Шановні власники житлових будинків та квартир, які розмістили  у своїх помешканнях внутрішньо-переміщених осіб та мають намір отримувати компенсацію за їх розміщення !!!

16:56:13 25.01.2024

За програмою «єРобота» в області планують створити більше 400 нових робочих місць

За державною програмою “єРобота” у 2023 році 550 жителів Черкащини подали заяву на отримання мікрогранту на створення або розвиток бізнесу. За результатами їх розгляду Ощадбанком та Державною службою зайнятості, 190 подавачів отримали позитивні рішення і зможуть реалізувати свій бізнес-проєкт за державні кошти.

09:38:40 25.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень