Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Сусп. - пол. новини

Виплати ВПО тепер призначатимуться на сімʼю

З 1 листопада поточного року змінено правила оформлення виплат внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Це стосується внутрішніх переселенців, які вперше звертаються за призначенням такої допомоги від держави.

09:20:56 02.11.2023

Вже понад 20 000 українців отримали гроші за програмою єВідновлення на ремонт пошкодженого житла

Вже понад 20 000 українців отримали гроші за програмою єВідновлення на ремонт пошкодженого житла. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

09:14:58 02.11.2023

Звернення Президента Володимира Зеленського

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки! Передусім, вдячність нашим захисникам неба – воїнам мобільних вогневих груп, українським льотчикам та воїнам зенітних ракетних військ, усім підрозділам, які знищують російську авіацію, ракети й дрони… Минулої ночі збито 18 «шахедів» та одну керовану авіаційну ракету. На жаль, є кілька влучань. Але більшість ворожих цілей були знищені. І, зокрема, в Полтавській області, і Чернігівській, Сумській областях, на Вінниччині та Хмельниччині, в інших наших регіонах. Я дякую за це нашим воїнам. Маємо всі чітко пам’ятати: кожне таке збиття – це порятунок людей та інфраструктури. І я прошу всіх українців зважати на сигнали повітряної тривоги та враховувати, що, хоч ми й посилюємо ППО так, як тільки можливо, все ж небезпека значна. Особливо в таких містах, як Харків, як Запоріжжя, як Херсон. У містах і селах Херсонщини, Донеччини. На Чернігівщині, Сумщині. Варто бути уважними й не ставитися до небезпеки легковажно.

09:13:52 02.11.2023

Future Perfect: в Україні стартує національний проєкт з популяризації англійської мови

Мета проєкту Future Perfect — офіційно зробити англійську мовою міжнародного спілкування в Україні, відкрити кожному українцю нові можливості для професії та особистого розвитку, допомогти конкурувати на світовому ринку та отримувати високу зарплату. За даними дослідження Київського міжнародного інституту соціології, 88% опитаних вважають, що українці мають обов’язково вивчати англійську мову. Окрім того, трансформація статусу англійської як мови міжнародного спілкування в Україні — це важливий крок до членства в ЄС, що дасть змогу підвищити конкурентоспроможність українського бізнесу, науки, освіти інновацій та органів влади.

15:50:39 01.11.2023

У Києві вперше проходить Всеукраїнський форум Рад ВПО

У Києві з 1 до 3 листопада вперше проходить Всеукраїнський форум Рад ВПО. Місцем проведення є Chamber Plaza Торгово-промислової палати України. Захід проводиться за спільної ініціативи Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» за підтримки Агентства ООН у справах біженців в Україні (УВКБ ООН) і Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX).

11:46:45 01.11.2023

Автопідсилення передали для черкаських оборонців

Чотири пікапи стануть на службу у спеціальному підрозділі протиповітряної оборони. Його зараз формують на Черкащині. Про це інформує начальник ОВА Ігор Табурець. Він додав, що наразі на рівні області працюють над матеріально-технічним забезпеченням спеціального підрозділу тих, хто триматиме черкаське небо.

11:43:14 01.11.2023

Ігор Табурець про ситуацію в області на ранок 1 листопада

Черкащина пів ночі була на тривозі. Увесь цей час існувала загроза застосування ворогом ударних БпЛА по області. Працювали сили ППО. Про це повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. Як він зауважив, минулось без наслідків.

09:47:47 01.11.2023

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

ГУ ДПС у Черкаській області: 20,5 млрд грн податків і зборів із фізосіб та надходжень єдиного внеску за дев’ять місяців. ГУ ДПС у Черкаській області інформує щодо виконання завдань із наповнення бюджетів усіх рівнів за 9 місяців року.

08:55:15 01.11.2023

Власна справа: Ветерани отримають гранти на розвиток бізнесу на 59 млн грн

За підсумками тринадцятої хвилі подачі заяв на гранти для ветеранів 12 переможців отримають кошти від держави на старт або розвиток свого бізнесу на 5 млн грн. Загалом від старту ветеранського компоненту грантової програми “Власна справа” переможцями стали вже 148 ветеранів та членів родин учасників бойових дій, які отримають гранти на 59 млн грн. Про це повідомила заступник Міністра економіки України Тетяна Бережна.

08:50:27 01.11.2023

МВС запускає Telegram-канал Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

МВС запускає Telegram-канал Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин. Про це повідомив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. У даному Telegram-каналі буде ключова інформація з пошуку осіб, взаємодії з Міністерством оборони та Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими.

08:46:34 01.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень