Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Сусп. - пол. новини

Про пом’якшення у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг

Державна податкова служба України інформує, що процес фіскалізації в Україні не відбувся одномоментно, а тривав протягом багатьох років, запроваджувався поетапно та супроводжувався встановленням широкого спектру пільг для суб’єктів господарювання.

12:57:31 09.11.2023

Визначення суми процентів, сплачених платником ПДФО за іпотечний житловий кредит для податкової знижки

Порядок визначення суми процентів, сплачених платником податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) за користування іпотечним житловим кредитом з метою нарахування податкової знижки встановлено ст. 175 Податкового кодексу України. На цьому акцентує начальник відділу податків і зборів з фізичних осіб у м. Черкасах та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб ГУ ДПС у Черкаській області Віталій Лушников.

12:56:32 09.11.2023

Щорічне дослідження з оцінки задоволеності бізнесу рівнем обслуговування податкових органів – 2023

Державна податкова служба України проводить Щорічне дослідження з оцінки задоволеності бізнесу рівнем обслуговування податкових органів. Допоможіть нам ідентифікувати проблемні питання в роботі органів ДПС, що потребують особливої уваги і втручання з метою їх усунення, а також ті аспекти діяльності, якими ви навпаки задоволені.

12:53:27 09.11.2023

Неприбуткові організації мають право надавати благодійну допомогу внутрішньо переміщеним особам без втрати статусу неприбутковості

На період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану на території України не вважається порушенням вимог п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу України щодо перебування організації у статусі неприбуткової організації здійснення такою неприбутковою організацією передачі майна, надання послуг, благодійної допомоги, використання доходів (прибутків) для фінансування видатків, не пов’язаних з реалізацією мети та напрямів діяльності, передбачених її установчими документами, на цілі, що визначені п. 63 підрозділу 4 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України.

12:47:07 09.11.2023

ОГОЛОШЕННЯ про конкурс

Головне управління Державної податкової служби у Черкаській області оголошує конкурс на включення торгівельних підприємств до Єдиного реєстру суб’єктів господарювання, які можуть здійснювати реалізацію безхазяйного майна та майна, що переходить у власність держави, на 2024 рік. Детальна інформація за тел.: (0472)33-91-24 та на сайті Головного управління ДПС у Черкаській області за покликанням:http://surl.li/myrdv

12:43:05 09.11.2023

ВРУ прийняла Закон, яким спрощено Порядок отримання статусу учасника бойових дій

    08 листопада 2023 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо спрощення процедури надання особам статусу учасника бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України» (законопроект за реєстр. №9141). Текст закону доопрацьовувався у Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів під час засідань численної кількості робочих груп.

12:40:32 09.11.2023

На Черкащині оновили автопарк шкільних автобусів

Гарні новини для учнів Черкащини. Для них придбали 18 шкільних автобусів. Коштом державного та місцевого бюджетів. Співфінансування – обов’язкова умова. Про це повідомив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

12:39:57 08.11.2023

В Україні зареєстровано перший випадок нового варіанту коронавірусу «Пірола»

Лабораторно підтверджений випадок нового субваріанту коронавірусу варіанту Омікрон під назвою «Пірола» виявили на Рівненщині. Захворів 20-річний чоловік. Виокремити випадок «Піроли» вдалося завдяки секвенуванню — лабораторному дослідженню, яке дозволяє генетично розшифрувати вірус, виявити, які мутації відбулися у геномі вірусу.

12:38:46 08.11.2023

Звернення Президента України

Дорогі українці, українки! Провів засідання Ставки. Перше питання – це трагедія з воїнами нашої 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Доповідали військові, міністр оборони, керівник Служби безпеки України. Конкретика – що вже вдалося зʼясувати з обставин трагедії, чиї накази створили умови, щоб трагедія сталася. Доповідав, зокрема, головний інспектор Міноборони Воронченко. Командира бригади відсторонено на час слідства. Уся ситуація розбирається похвилинно. І буде встановлено, хто конкретно порушив правила щодо безпеки людей у районі доступу аеророзвідки ворога. Жодного уникнення відповідальності.

12:13:17 07.11.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень