Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Сусп. - пол. новини

Оформлення онлайн-заяви на отримання пільг на житлово-комунальні послуги для ветеранів війни

В умовах повномасштабної війни росії проти України триває робота з оцифровування соціальних послуг. Оформлення пільг на житлово-комунальні послуги для ветеранів війни нині є актуальною потребою. Тому в Україні запровадили експериментальний проєкт для спрощення звернення за пільгою на оплату цих послуг для ветеранів війни.

10:02:35 02.08.2024

Відповіді на актуальні питання: для ВПО проведуть низку просвітницьких онлайн-зустрічей

Виплати допомоги на проживання, вступ дітей до закладів освіти, постановки на квартирний облік, компенсація за пошкоджене або зруйноване майно. Для постраждали внаслідок збройної агресії в Україні проведуть 20 просвітницьких онлайн-заходів.

10:00:12 02.08.2024

Енергетична стійкість: Антон Царюк про заходи на Черкащині

Розподільна генерація та альтернативні джерела енергії. Про те, які заходи вживають на Черкащині, щоб збільшити свою енергонезалежність, розповів заступник очільника області Антон Царюк на брифінгу в медіацентрі ОВА.

09:12:17 02.08.2024

Звернення Президента України

Бажаю здоровʼя, шановні українці, українки! Кілька речей за цей день. Провів сьогодні нараду з главою уряду Денисом Шмигалем щодо відновлення. Зокрема, за результатами поїздки у Харків, Полтавську область, на Волинь та в Рівне і проведених нарад. Це стосується і добудови обʼєктів, і ключових пріоритетів відновлення, і також людей, які здатні забезпечувати повну реалізацію державних завдань. На урядовому рівні готуються кадрові рішення, а також додаткові рішення, щоб уже цієї осені більше українських дітей змогли навчатись у школах не онлайн, а нормально – щоб було нормальне шкільне життя настільки, наскільки це зараз, в час війни, можливо.

09:11:23 02.08.2024

В Україні стартувала кампанія з посилення імунізації проти кашлюку, дифтерії та правця

За ініціативи Міністерство охорони здоров’я Центр громадського здоров’я та обласні центри контролю і профілактики захворювань, за підтримки ВООЗ та ЮНІСЕФ, розпочинають додаткові заходи з імунізації проти кашлюку, дифтерії та правця.

16:05:44 01.08.2024

На Черкащині до реального строку ув’язнення засуджено депутата «ОПЗЖ», який виправдовував збройну агресію рф

За матеріалами СБУ до реального строку ув’язнення засуджено депутата забороненої партії «ОПЗЖ», який виправдовував збройну агресію рф. Про це інформують в Управлінні Служби безпеки України в Черкаській області.

10:58:34 01.08.2024

“Доступно!”: в Україні працює чатбот для пошуку безбар’єрних локацій

В Україні працює чатбот “Доступно!”. Це – цифровий сервіс, що допомагає маломобільним громадянам знаходити безбар’єрні локації. Він підказує розташування різних безбар’єрних об’єктів: закладів, де надають соціальні та адміністративні послуги, медичних та освітніх установ, зон відпочинку, укриттів тощо.

10:57:03 01.08.2024

Основні правила ощадливого використання електроенергії

Питання впровадження енергозберігаючих практик у повсякденному житті набуває дедалі більшої актуальності. Відтак, серед населення наразі гостро постає питання щодо енергозбереження та, відповідно, економії енергоресурсів, у тому числі споживання електроенергії. Адже це не лише економічна вигода для споживачів та зменшення навантаження на електричні мережі, а також збереження довкілля для наших нащадків.

10:55:44 01.08.2024

Молодь за кордоном запрошують долучатися до проєкту «Create Ukraine»

Міністерство економіки запрошує молодих українців, які прагнуть брати активну участь у відбудові країни та розвитку економіки держави долучитися до програми «Create Ukraine», яка співфінансується Європейським Союзом. Учасники програми упродовж 10 місяців працюватимуть у дорадчо-консультативній команді при Міністерстві економіки. Набір учасників триває до 19 серпня 2024 року. 

10:54:16 01.08.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень