Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Новини

В Маньківській територіальній громаді розпочато прийом громадян по питанню взяття на облік внутрішньо переміщених осіб

В Маньківській селищній територіальній громаді розпочато прийом громадян по питанню взяття на облік внутрішньо переміщених осіб. Для зручності громадян дана категорія осіб має право звернутися до уповноважених осіб старостинських округів та старост сіл за місцем фактичного проживання, а жителі селища Маньківки – до Центру надання адміністративних послуг, який знаходиться в смт. Маньківці по вул. Соборна, 14. Для отримання  довідки внутрішгьо переміщеної особи громадяни (в тому числі діти віком від 14 до 18 років), які постраждали від військової агресії внаслідок воєнних дій мають  звернутися особисто, пред»явивши паспорт або інший документ, який посвідчує особу та підтверджує їх проживання на території, постраждалій внаслідок військової агресій, а також ідентифікаційний код.

10:52:29 24.03.2022

Люди, які вимушено перемістились через активні бойові дії, отримають по 2 або 3 тисячі гривень допомоги на проживання

Міністр соціальної політики України Марина Лазебна повідомила, що внутрішньо переміщені особи, які змушені були покинути місце постійного проживання у зв’язку з широкомасштабним вторгненням російської федерації в Україну, отримають допомогу на проживання від держави у розмірі 3000 гривень на кожну дитину або людину з інвалідністю, та у розмірі 2000 гривень на кожну іншу особу. Відповідне рішення було розроблено Мінсоцполітики та ухвалено Урядом.

08:58:31 22.03.2022

Як отримати пенсію та грошові виплати в Укрпошті під час воєнного стану

Шановні пенсіонери та отримувачі соціальних виплат! Укрпошта, Пенсійний Фонд України та Міністерство соціальної політики роблять все, щоб навіть в складних умовах воєнного стану ви своєчасно отримали свої виплати за березень поточного року. Будь ласка, ознайомтесь з правилами виплат. 

16:39:11 16.03.2022

Грошові допомоги, пільги та субсидії громадяни  отримають навіть якщо через бойові дії органи соцзахисту не працюють

     Уряд ухвалив напрацьований Мінсоцполітики механізм для своєчасного нарахування та виплати  грошових допомог, пільг та субсидій в умовах, коли органи соціального захисту не мають змоги працювати в тих чи інших населених пунктах через активні бойові дії.

16:04:47 15.03.2022

Безкоштовне здобуття професії

Відповідно до статті 38 Закону України „Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні“ професійна реабілітація передбачає відновлення знижених або втрачених професійних функцій, відбір професії та адаптацію до неї особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, поновлення трудової діяльності особи з інвалідністю в колишній або в новій професії.

12:59:00 02.12.2021

3 грудня - Міжнародний день осіб з інвалідністю

Щороку 3 грудня разом із світовою спільнотою Україна відзначає Міжнародний день людей з інвалідністю. Напередодні  традиційно підводимо підсумки роботи, аналізу фактичного становища людей з особливими потребами в громаді і визначення планів щодо поліпшення їх життєвого рівня. 

12:56:12 02.12.2021

Довідка про проведену роботу Відділу з питань соціального захисту за 10 місяців 2021 року

   Відділом з питань соціального захисту виконавчого комітету Маньківської селищної ради забезпечено чіткий облік пільгових категорій жителів громадян. Станом на 01.11.2021 року на обліку  у виконавчому комітеті  Маньківської селищної ради перебуває:  117 осіб з інвалідністю внаслідок війни, 176 учасників бойових дій, 86 учасників війни, 66 членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, 185 громадян, потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи, 1886 осіб з інвалідністю від загального захворювання та з дитинства, 4849 пенсіонерів за віком, 147 багатодітних сімей, 33 дітей сиріт та позбавлених батьківського піклування, 81 дитина з інвалідністю.

14:57:10 19.11.2021

Урядом внесено зміни до умов надання житлових субсидій, що посилить рівень соціальної підтримки населення

З метою надання допомоги на оплату житлово-комунальних послуг найбільш незахищеним категоріям громадян змінено окремі положення порядку надання житлових субсидій. Так, для мешканців населених пунктів на лінії зіткнення, які внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України залишилися без тепло- або газопостачання та використовують побутові електроприлади для обігріву своїх житлових приміщень, розмір субсидії в опалювальний сезон буде обчислюватись з урахуванням соціальних нормативів споживання електричної енергії, які передбачені для електроопалення.

16:40:19 16.11.2021

На 45% зросли мінімальні пенсії учасників бойових дій

У результаті розробленого Мінсоцполітики рішення, ухваленого Урядом, на 45% відсотків (або на 834,3 грн) зросла мінімальна пенсійна виплата для учасників бойових дій. Тепер вона становить 210% прожиткового мінімуму, для осіб, які втратили працездатність, замість раніше встановлених 165%.

12:46:04 23.07.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень