Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Сусп. - пол. новини

Уряд виділив 2,7 млрд грн на експериментальний проєкт відновлення населених пунктів

Уряд ухвалив рішення про виділення 2,7 млрд грн на експериментальний проєкт відновлення низки населених пунктів у прифронтових регіонах. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

09:23:09 14.08.2024

Звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки! Сьогодні було вже кілька доповідей Головкома Сирського щодо ситуації на фронті, а також на територіях проведення нашої операції в Курській області. Збільшуємо територію активних дій. Головком доповідав, що наші сили контролюють 74 населених пункти в Курській області. Дякую кожному солдату, кожному командиру, які це забезпечують. Знову дякую й усім нашим хлопцям, які поповнюють обмінний фонд – це дуже важливо для нашої держави. Вже сотні російських військових здалися в полон, і всі вони отримають гуманне ставлення – такого ставлення вони навіть у їхній же, російській, армії не мали.

09:21:22 14.08.2024

Пункти щеплень проти COVID-19 в медичних закладах: як дізнатись про наявність вакцин та графік роботи?

За липень в Україні 11 389 людей захворіли на COVID-19, 2 672 з них пройшли стаціонарне лікування у медзакладі. Наразі в країні зростає захворюваність на коронавірусну інфекцію. Єдиним дієвим та безпечним способом набути імунітет залишається вакцинація. Особливо вона рекомендована для груп ризику.

15:47:33 13.08.2024

Деклараційна кампанія-2024: доходи в понад 1 млн грн задекларували 566 громадян

Станом на 1 серпня 2024 року до ГУ ДПС у Черкаській області громадянами подано понад 9 тисяч декларацій про майновий стан і доходи за 2023 рік. Загальна сума задекларованого доходу перевищує 3 750,0 млн грн. Громадяни визначили до сплати в бюджет податок на доходи фізичних осіб у сумі 59,68 млн грн та 9,88 млн грн військового збору. Про це зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Черкаській області  Володимир Жаврід.

14:42:40 13.08.2024

Розширено функціонал програми єВідновлення

Представлено два оновлення, завдяки яким українцям, чиє житло було пошкоджене через російську агресію, буде простіше податися на допомогу. Перше — відтепер при заповненні заявки на отримання виплати можна одразу замовити витяг про несудимість через Дію. Це необхідно для підтвердження, що людина не скоїла злочинів проти національної безпеки. Раніше комісія місцевої влади, що визначає суму компенсації, самостійно перевіряла інформацію про несудимість громадян. Це могло тривати декілька днів, а іноді й тижнів. Тепер цей процес автоматизовано. Отримати витяг про несудимість через Дію можна за кілька хвилин, оскільки інформація генерується з реєстрів.

10:29:50 13.08.2024

Вакцинація та ревакцинація проти дифтерії та правця: як і де зробити безоплатне щеплення

Імунізації проти дифтерії та правця триватиме до кінця року. Вакцинація — безоплатна. Зробити її можна у пунктах щеплень у лікарнях країни, попередньо записавшись у сімейного лікаря. Із 26 років планова ревакцинація для дорослих є обов’язковою кожні 10 років. Наразі країна забезпечена вакциною для проведення щеплень дітям і ревакцинації дорослих. Вона доступна у всіх регіонах.

10:24:11 13.08.2024

В Україні запрацювала онлайн-платформа для навчання і працевлаштування ветеранів

Вона має назву «Курс» і покликана допомогти ветеранам опанувати нову професію в режимі онлайн і працевлаштуватися. Незалежно від попереднього досвіду роботи, ветеранам пропонують навчання у сфері будівництва, в адмініструванні, продажах, фармації, комунікаціях та аграрному секторі.

10:20:20 13.08.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень