Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Сусп. - пол. новини

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У ЧЕРКАСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Щодо порядку оподаткування податком на доходи фізичних осіб і військовим збором доходу у вигляді благодійної допомоги, яка виплачується внутрішньо переміщеним особам міжнародними благодійними організаціями.

09:01:27 06.12.2023

Непрацюючі громадяни з малозабезпечених сімей можуть отримати кредит на початок чи розвиток власної справи

З початком повномасштабної війни, розв’язаної російською федерацією, для багатьох родин, що втратили житло, роботу, заощадження, критично важливим стало повернення до самостійного й економічно незалежного життя. Міністерство соціальної політики працює над тим, аби забезпечити максимально ефективну підтримку осіб і родин, що опинились у складних життєвих обставинах. З цією метою  у 2023 році Міністерство перезапустило розроблену раніше програму «Рука допомоги». Вона спрямована на допомогу малозабезпеченим особам у відкритті власної справи.

09:43:47 05.12.2023

Наступного року бізнес зможе отримати 15 тисяч грантів від Уряду

Уряд розширює програми підтримки бізнесу та закликає місцеву владу долучатись до їх співфінансування. Наступного року малі та середні підприємства зможуть отримати від держави 15 тисяч грантів на розвиток. Про це зазначила Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки Юлія Свириденко під час виступу на XVІІ Українському муніципальному форумі.

09:12:02 05.12.2023

Звернення Президента України

Бажаю здоров’я, шановні українці, українки! Передусім я хочу відзначити сьогодні воїнів наших мобільних вогневих груп. Тільки за минулу ніч під час чергового нальоту «шахедів» вдалося знищити 18 дронів. Більшість. І більшість зі знищених – результат саме мобільних вогневих груп. Так і має бути. Я дякую всім, хто тренує воїнів таких груп і хто працює для їхнього забезпечення всім необхідним. Минулої ночі гарно відпрацювали мобільні вогневі групи в Миколаївській, Херсонській, Івано-Франківській та Кіровоградській областях. Я вдячний вам особисто, хлопці, та всім іншим, хто щодня й щоночі – на чергуванні в різних наших регіонах.

09:07:20 05.12.2023

В області прогнозують морозну погоду

Грудень зазвичай мінливий, адже в цей період атмосфера перебудовується на зимовий лад. Після нетривалої відлиги інтенсивністю 3-5° тепла, вчора вдень Черкащина опинилася у холодній, тиловій частині циклону, розпочалося надходження арктичного холоду, який знизив температуру повітря до 3-5° морозу. Про це інформує начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

15:34:48 04.12.2023

Олена Зеленська: Безбар’єрність і рівні можливості потрібні не «окремим категоріям» – вони потрібні всім

Перша леді України Олена Зеленська взяла участь у Національному форумі прав людей з інвалідністю, який відбувся в Міжнародний день людей з інвалідністю в Києві. У межах форуму було проведено панельні дискусії за трьома ключовими темами: сприйняття інвалідності, працевлаштування людей з інвалідністю, відбудова та безбар’єрність. Серед спікерів – представники органів влади, громадських організацій, ЗМІ та бізнесу.

15:21:45 04.12.2023

В Україні з’явився онлайн-гід із прав людини

Він має назву Human Rights Guide. Посібник розробив Центр громадянських свобод разом із Baltic Human Rights Society. Про це йдеться на сайті центру. Онлайн-гід доступно пояснює українцям їхні права за допомогою практичних щоденних ситуацій і прикладів.

15:19:37 04.12.2023

Уряд та ЮНІСЕФ продовжують програму підтримки для українських родин

Завдяки фінансовій підтримці партнерів Україна продовжує підвищення соціальних виплат для тих, хто цього найбільше потребує. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 1 грудня.

11:17:14 04.12.2023

Відтепер через додаток «Перекладач ЖМ» можна звернутися до рятувальників ДСНС

Війна та природні катаклізми становлять серйозну загрозу для всіх українців, але найбільш уразливі – люди з порушенням слуху. В умовах, коли спілкування ускладнене, отримання допомоги може виявитися неможливим.

09:48:21 04.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень