Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Новини

Дата: від до Скинути

Конкурс на здобуття премії імені Івана Франка у галузі Інформаційної діяльності

Конкурс на здобуття премії імені Івана Франка у галузі Інформаційної діяльності

  Держкомтелерадіо України з 1 березня по 1 травня 2021 року оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі Інформаційної діяльності.  До конкурсу подаються нові оригінальні публіцистичні твори у галузі Інформаційної сфери, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства. Твори мають бути опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше, як за півроку до їх висунення.

15:13 12.03.2021

Потурбуйтесь про дійсність ваших документів завчасно!

Потурбуйтесь про дійсність ваших документів завчасно!

Відповідно до законодавства України кожен громадянин України, який досяг 14-річного віку, зобов’язаний отримати паспорт громадянина України. Паспорт громадянина України (у формі ID-картки) - це основний документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України. Особам віком від 14 до 18 років паспорт громадянина України у формі картки видається зі строком дії 4 роки, а особам, які досягли 18-річного віку – на кожні 10 років.

17:35 11.03.2021

Що таке заборонний та обмежувальний припис стосовно кривдника?

Що таке заборонний та обмежувальний припис стосовно кривдника?

Домашнє насильство - діяння (дії або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь.

16:58 10.03.2021

На Маньківщині проведено урочисті заходи зі вшанування пам’яті Тараса Шевченка

На Маньківщині проведено урочисті заходи зі вшанування пам’яті Тараса Шевченка

  Громада Маньківщини за доброю традицією, яка передається із покоління до покоління, щорічно вшановує світлу пам’ять про Великого Кобзаря. Усе життя і творчість Тараса Шевченка присвячені українському народу. Він пробудив нашу націю зі сну рабства, закликав до боротьби за волю. Тарас Григорович мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуть мову, культуру та історію нашого народу, а люди будуть щасливими. І закликав до цього співвітчизників. Завдяки заповітам Великого Кобзаря українці здобули незалежність і державність рідної країни. Життєдайна поезія Шевченка вселяє в нас надію в майбутнє українського народу і подальше його процвітання.

10:35 09.03.2021

Вітання голови громади Валерія Івасюка з 8 Березня!

Вітання голови громади Валерія Івасюка з 8 Березня!

Шановні, любі, прекрасні, милі жінки! Прийміть найщиріші вітання зі святом  весни і надії – 8 Березня ! Перше свято Весни позначене особливим емоційно-піднесеним настроєм, щирими почуттями любові і вдячності до Вас. Воно схоже із загадковою жіночою душею, сповненою у весняному розмаї таємничості, трепетного очікування нового і прекрасного, а ще приносить тепло перших променів весняного сонця, символізуючи життєдайне оновлення природи, вінцем якої є людство, з її найкращою половиною. За це дякуємо Вам - наші любі, мудрі і терплячі за тепло і затишок у домі, турботу та виховання дітей. Наслідуючи святий материнський приклад БЕРЕГИНЬ РОДУ, Ви  вносите у повсякдення атмосферу краси своїм оптимізмом, душевною енергією, допомагаєте нам долати труднощі і незгоди, котрі трапляються в житті. У щоденних клопотах Ви неухильно дбаєте про своїх рідних, займаєтеся суспільно корисною працею, вирізняєтеся сумлінням на виробництві, в освіті,  культурі, медицині. А відтак, майбутнє нашої громади в значній мірі саме у Ваших руках. Цінуючи Вашу працелюбність і водночас лагідність, старанність у всіх Ваших починаннях, зичимо, щоб у кожній жіночій долі завше було сонячно й затишно. Нехай надійною опорою для Вас буде родина, яка, немов весняне деревце, квітує і приростає новими пагінцями. Міцного здоров’я Вам та Божого благословення у всьому, дорогі Берегині роду. Хай у кожному жіночому серці завжди палає вогник любові, надії і приязні до людей, а в кожній родині буде міцне здоров’я, тепло, затишок та радість. Нехай кожна з Вас щодня відчуває себе єдиною і неповторною, а здійснення Ваших мрій і бажань буде високою метою для всіх справжніх чоловіків!

15:34 05.03.2021

Памятаємо про ті дні коли було звільнено Маньківщину від фашистів

Памятаємо про ті дні коли було звільнено Маньківщину від фашистів

  77 років минуло відтоді, як відгриміли бої на землях нашої рідної Маньківщини, і настала ота жадана й омріяна пора – визволення. Багато мужніх воїнів полягли на полі брані, наближаючи світлий День Перемоги. Тож вдячні нащадки свято бережуть пам’ять про героїв, котрі, не шкодуючи життя, захищали Батьківщину, наше з вами майбутнє.

14:52 05.03.2021

На території України встановлено “жовтий” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19

На території України встановлено “жовтий” рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19

Постановою Кабінету Міністрів України від 17 лютого 2021 р. № 104 внесено зміни до  розпорядження  Кабінету  Міністрів  України  від  25 березня 2020 року № 338 “Про переведення єдиної державної системи цивільного захисту у режим   надзвичайної   ситуації”,  постанови   Кабінету  Міністрів  України від 9 грудня 2020 р. № 1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

09:43 04.03.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень