Маньківська громада
Черкаська область, Уманський район

Новини

Дата: від до Скинути

УВАГА! Оголошено Конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2021 році

УВАГА! Оголошено Конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2021 році

  Міністерство розвитку громад та територій України оголосило про початок конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» у 2021 році для органів місцевого самоврядування всіх рівнів. Конкурс оголошено 20 травня 2021 року під час вебінару «Успішно реалізовані громадські ініціативи та проєкти – індикатор взаємодії влади та громади», який організовано Міністерством розвитку громад та територій України разом з Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування за підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні.

09:34 26.05.2021

Маньківські ветерани посіли друге місце в обласних змаганнях з футзалу

Маньківські ветерани посіли друге місце в обласних змаганнях з футзалу

 22 травня у Білозір’ї відбулися обласні змагання з фут залу серед ветеранів 55+, в яких взяла участь і команда Маньківської громади. У безкомпромісній боротьбі перемогу здобула команда «Сміліенерго», команда «Ветерани» Маньківської ТГ посіла друге місце, третє місце за командою  «Забава» з м.Черкаси.

16:52 24.05.2021

Інформація про стан захворюваності на коронавірусну хворобу станом на 24 травня

Інформація про стан захворюваності на коронавірусну хворобу станом на 24 травня

    Станом на 24.05.2021 року на стаціонарному лікуванні знаходиться 18 хворих на COVID-19, на амбулаторному лікуванні у сімейних лікарів перебуває  17 хворих  і на самоізоляції - 7 контактних особи. Продовжується виявлення та взяття на контроль контактних осіб. В інфекційному та терапевтичному відділенні разом  облаштовано 100  ліжкомісць для лікування  хворих на коронавірусну інфекцію (з них 36 вільних).

16:18 24.05.2021

Відбулось засідання виконавчого комітету селищної ради

Відбулось засідання виконавчого комітету селищної ради

   Сьогодні, 21 травня відбулося чергове засідання виконавчого комітету під головуванням селищного голови Валерія Івасюка. У засіданні взяли участь 12 членів виконавчого комітету, начальники структурних підрозділів селищної ради.    До порядку денного було включено 15 проєктів рішень, які стосувались питань: запобігання загибелі людей на водних об’єктах;  створення  та  організації  роботи консультаційних пунктів з питань цивільного захисту; створення евакуаційної комісії; здійснення контролю за перебуванням осіб в місці самоізоляції; затвердження місцевого плану основних заходів цивільного захисту на поточний рік; підготовки та проведення оздоровлення, відпочинку дітей, учнівської молоді влітку 2021 року; затвердження Положення про опікунську раду та надання одноразової  матеріальної грошової допомоги учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

16:14 21.05.2021

АМУ: Через дії Уряду та «Нафтогазу» 120 міст, де проживають 5 млн людей, вже в травні залишаться без гарячої води, а восени - без опалення

АМУ: Через дії Уряду та «Нафтогазу» 120 міст, де проживають 5 млн людей, вже в травні залишаться без гарячої води, а восени - без опалення

20 травня 2021 року, Правління Асоціації міст України обговорило критичну ситуацію, що склалася у сфері комунальної теплоенергетики.

15:48 21.05.2021

Діалог громад та правоохоронців продовжується

Діалог громад та правоохоронців продовжується

 20 травня в селищі Маньківка відбулася нарада за участі голови Уманської районної державної адміністрації Ігоря Миклащука, голови Маньківської громади Валерія Івасюка, голови Іваньківської громади Лесі Поліщук, голови Буцької громади Сергія Залізняка, т.в.о. начальника Уманського РУП ГУНП в Черкаській області Вадима Матвійчука, та начальника ВПД № 1 Уманського РУП Ігоря Бугая.

08:13 21.05.2021

ДО ВІДОМА ЖИТЕЛІВ  ГРОМАДИ ! Уряд конкретизував зміни в умовах призначення житлових субсидій

ДО ВІДОМА ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ ! Уряд конкретизував зміни в умовах призначення житлових субсидій

Уряд 19 травня 2021 року конкретизував зміни в умовах призначення житлових субсидій зміни до Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.1995 № 848 (далі - Положення). З травня цього року постановою Кабінету Міністрів України від 14.042021 № 420 Уряд запровадив нові правила щодо отримання житлової субсидій. Урядом, Міністерством соціальної політики України уважно проаналізували ситуацію щодо виконання запровадження оновлених умов призначення субсидій. З урахуванням аналізу до Положення внесено певні корективи  направлені на спрощення процедури отримання вказаної адресної державної допомоги. На сьогодні з урахуванням вимог  Закону України «Про верифікацію та моніторинг державних виплат» продовжується верифікація житлових субсидій. Зміни щодо призначення житлових субсидій торкнуться питання наявності в особи декількох об’єктів житла. Вказаним вішенням Уряду передбачено:  1. Не враховувати доходи від розміщення депозитів, оскільки банківські установи подають звіт до ДФС загальною сумо, і наразі відсутня персоніфікована інформація про доходи фізичних осіб від розміщення депозитів.  2. Збільшити до 100 тис. грн суму коштів на депозитному рахунку, перевищення якої позбавляє громадян права на отримання житлової субсидії (наразі це 25 прожиткових мінімумів, або 56 750 гривень).  3. Не враховувати житлові приміщення, які перебувають у спільній частковій або сумісній власності (переважно це приватизація житла), а також ті, які знаходяться в сільській місцевості (в основному це спадщина).   Домогосподарствам, у яких відсутні критерії, за яких житлова субсидія не призначається, передбачено автоматичне перепризначення субсидії. Рішення про призначення житлових субсидій таким домогосподарствам в автоматичному режимі прийматиметься органами соціального захисту населення на підставі інформації Мінфіну за результатами проведеної верифікації даних щодо одержувачів житлових субсидій (наявність у власності житлових приміщень, транспортних засобів, депозитних рахунків та інше). 

15:15 20.05.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень